Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:592183
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

1. Saskaņā ar Civilprocesa likuma (turpmāk – CPL) 82. p, uz tiesas sēdi bija ieradies prasītāja pārstāvis (zvērināts advokāts), bet atbildētājs bija sēdi ignorējis. Bez prasītāja pārstāvja un tiesneša tiesas sēdē piedalījās arī tiesas sekretāre, tulks (saskaņā ar CPL 11. p.), kā arī skatītāji (ko viņiem atļauj likuma “Par tiesu varu” (turpmāk – LPTV) 16. p. 1. daļa un CPL 11. p.).

2. Tiesnese skatīja lietu vienpersoniski, kā to pirmās instances tiesām nosaka CPL 12. p.

3. Tiesnesei ienākot tiesas zālē, sekretāre lūdza klātesošos piecelties, tādējādi izrādot cieņu, kā tas ir noteikts CPL 152. p. 5. daļā. Pēc tam tiesnese izklāstīja lietas būtību, nosauca tiesas sastāvu, kā arī pārbaudīja procesa dalībnieku identitātes. Prasītāja pārstāvim tika nolasītas viņa procesuālās tiesības, bet vēlāk vaicāts, vai prasītājs uztur prasību. Šo darbību veikšanu reglamentē CPL 154., 155., 159., 160., kā arī 163. p.

4. Tā kā uz atbildētāja juridisko adresi, ievērojot CPL 54., 55. un 56. p. prasības, tika nosūtīta tiesas pavēste, tad viņa neierašanās uz tiesas sēdi bez savlaicīga rakstveida paziņojuma (74. p. 7. daļa) nevar aizkavēt lietas izskatīšanu, jo juridiskai personai ir jābūt sastopamai savā juridiskajā adresē, sacīja tiesnese.

5. Saskaņā ar CPL 163. p., tika uzsākta lietas izskatīšana pēc būtības. Tiesnese deva vārdu prasītaja pārstāvim, kurš atkārtoja prasības pieteikumā izteikto prasības būtību, lūdzot piedzīt no atbildētāja naudas parādu, līgumsodu, zaudējumus, kā arī tiesāšanās izdevumus. Pēc tam tiesnese jautāja prasītāja parstāvim, vai viņš nevēlas pievienot lietai kādus papildus rakstiskus pierādījumus (CPL 176. p.), uz ko prasītāja pārstāvis atbildēja, ka visi nepieciešamie materiāli jau ir lietā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register