Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:188672
 
Evaluation:
Published: 28.04.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 16 units
References: Used
Extract

Ģimene ir viena no jebkuras sabiedrības pamatelementiem, sabiedrības pamatšūniņa. Ģimene tāpat kā šūna ir veseluma elements, ja kāda šūniņa tiek bojāta ģimenes sistēmā, tad cilvēks nebūs tāds kā citi, viņam nebūs tāda pati vērtību sistēma, viņam nekad nebūs tā pārliecība par sevi kā pilnvērtīgu sabiedrības daļu.
Ģimenē rodas pirmie iespaidi par dzīvi,  tiek iegūta pieredze attiecību veidošanā. Ģimene ir cilvēka dzīves pamatbāze.
KONCEPCIJA VALSTS ĢIMENES POLITIKA nosaka :
« Demokrātiskas valsts pamats ir vesela un stipra ģimene, kurā veidojas pilnvērtīgi sabiedrības locekļi. Valsts nevar pārņemt tās funkcijas, kuras vienmēr ir pildījusi ģimene. Taču tā var radīt apstākļus, kas ļautu ģimenei apmierināt tās pamatvajadzības un īstenot tās funkcijas. Tādējādi tiktu stiprinātas ģimenes spējas regulēt pašai savu dzīvi, un ģimenes locekļi spētu sniegt viens otram nepieciešamo palīdzību un atbalstu.
Ģimene un piederība ģimenei ir viens no svarīgākajiem sabiedrības dzīves kvalitāti raksturojošiem faktoriem. Bērnu un jaunu cilvēku līdzsvarota attīstība ir balstīta uz cilvēciskajām attiecībām, kā arī  ir tieši atkarīga no vides, kurā viņi aug un attīstās. Bērna dzīves vidi pamatā veido ģimene, kurai nepieciešams papildus  atbalsts veselības aprūpes, izglītības pakalpojumu un mājokļa pieejamības nodrošināšanā, brīvā laika organizēšanā un ienākumu veicināšanā. » 
Diemžēl pašreizējā soiciālā un ekonomiskā situācija ģimenes nespēj vienas pašas tikt galā ar daudzajām problēmām, kas radušās straujo sabiedrības pārmaiņu rezultātā. Nedrošība par nākotni, būtiskas vērtību izmaiņas, jaunas iespējas un izaicinājumi – ir katras Latvijas ģimenes satraukums, kuru rezultātā tas izpaužas sabiedrībā nelabvēlīgu tendenču izplatībā. Krīze (pēc Caplan) « rodas, parādoties apgrūtinošiem apstākļiem svarīgu mēŗķu sasniegšanas procesā ,kurus cilvēks nespēj pārvarēt ar ierastajām problēmu risināšanas metodēm. »  (1 ;345.lpp). Līdz ar to jebkura ģimene var nonākt krīzes situācijā, dažādu iemeslu dēļ, kura nespēj problēmu atrisināt ar saviem spēkiem un palīdzība jāmeklē ārpus tās.
Mūsu sabiedrībā arvien vairāk pieaug, tās ģimenes, kuras ir nonākušas krīzes situācijās. Viens no galveniem iemesliem ir ģimenēs mīlestības, attiecību veidošanas, sapratnes trūkums, prasmju, iemaņu trūkums bērnu audzināšanā, līdz ar to tas viss atspoguļojas uz bērniem ,kuri cieš no vecāku bezatbildības, kā rezultātā ir vardarbības gadījumi, visbiežāk tā ir bērnu pamešana novārtā. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1133693
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register