Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:871451
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.01.2022.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
2021 - 2025 years
Extract

Secinājumi
Pasūtītājs ir aktīvs būvniecības procesa dalībnieks gandrīz visos būves dzīves cikla posmos un visās stadijās, izņemot projektēšanas un būvdarbu posmu.
Projektēšanas un būvdarbu posmā pasūtītāju varētu uzskatīt par pasīvu būvniecības procesa dalībnieku, tomēr arī pasūtītājam ir paredzēti atsevišķi pienākumi, par kuru veikšanu viņš ir atbildīgs.
Būvdarbu veicējam ir pienākums apdrošināt savu civiltiesisko atbildību par tā darbības vai bezdarbības rezultātā nodarīto kaitējumu trešo personu dzīvībai un veselībai vai mantai nodarītajiem zaudējumiem.
Būvuzņēmējs ir atbildīgs par visu būvdarbu komponentu precīzu izvietošanu, un būvuzņēmējam pirms to izmantošanas, pieliekot saprātīgas pūles, jāpārbauda visu uzstādīto atzīmju precizitāti.
Būvprojekta autoram kā jebkuram radošā darba veicējam ir pilnīgas un neierobežotas tiesības lemt par sava radītā darba izmantošanu.
Personiskās tiesības nozīmē to, ka autoram ir tiesības prasīt, lai viņš tiktu atzīts par autoru, lai viņa vārds pienācīgi būtu norādīts pie projekta, iebilst pret darba sakropļošanu, atsaukt darbu no izmantošanas, kā arī tiesības atļaut vai aizliegt izdarīt jebkādus pārveidojumus, grozījumus un papildinājumus darbā.
Būvuzraudzības specialitātē piešķirtais sertifikāts dod tiesības būvspeciālistam uzraudzīt arī visu veidu būvdarbu izpildi pirmās grupas ēkās un otrās grupas ēkās, tajā skaitā uzraudzīt šo ēku ekspluatācijas nodrošināšanai nepieciešamo inženiertīklu būvdarbus, kā arī žogu, mūru un atsevišķu labiekārtojuma elementu būvdarbus.
Ja būvuzraugs konstatē veikto darbu neatbilstību būvprojektam vai būvdarbu tehnoloģijas prasībām, viņam ir pienākums turpmākos darbus pārtraukt, veicot attiecīgu ierakstu būvdarbu žurnālā un norādot izpildes termiņu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1389881
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register