Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

DiscountGreat deal: today with a discount!

Regular price:
3,49
You save:
0,38 (11%)
Discounted price*:
3,11
Purchase
Add to Wish List
ID number:545594
Author:
Evaluation:
Published: 06.01.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Vispārīgs raksturojums un iedalījums
Gaļa ir viens no galvenajiem olbaltumvielu avotiem cilvēka uzturā.
Gaļas ekstraktvielas labi šķīst ūdenī un piedod buljonam raksturīgu aromātu un garšu, tās kalpo kā ēstgribas rosinātājas.
Gaļa sastāv no muskuļaudiem,taukaudiem,saistaudiem un kauliem.
Muskuļaudi ir vērtīgākā gaļas sastāvdaļa. Jaunu un gaļas šķirņu dzīvnieku gaļā muskuļaudu ir vairāk nekā vecu dzīvnieku gaļā, to vairāk ir liesā liemenī, nekā treknā.
Taukaudi izvietoti biezu tauku slāņu veidā kā zemādas tauki vai ap iekšējiem orgāniem. Pareizi ēdinātu, bet īpaši gaļas liellopu šķirņu gaļā, taukaudi uzkrājas arī starp muskuļšķiedru kūlīšiem kā smalks marmorējums, kas uzlabo gaļas sulīgumu, garšu, aromātu.
Saistaudi ietilpst muskuļaudos, taukaudos, nervaudos sīku fibrillu vai slāņa veidā. Saistaudi piesaista muskuļus pie kauliem un vairāk to ir kustīgajās daļās.
Lai ēdienu gatavošanā varētu izmantot visas liemeņa daļas, lieto dažādus termiskās apstrādes veidus, kas nodrošina labāku gaļas ēdienu kvalitāti.
Var gatavot vārītus, sautētus, ar dažādiem paņēmieniem ceptus un saceptus karstos gaļas ēdienus.
Gaļas ēdieni jāpasniedz ar dažādi sagatavotu kartupeļu un dārzeņu piedevām.ja izvēlas putraimu vai makaronu piedevas, klāt jāpasniedz svaigi dārzeņi.
Mērci ēdieniem pievieno, lai tas kļūtu sulīgāks, sortimenta dažādošanai, kā arī uzturvērtības regulēšanai.
Gaļas pusfabrikātu sagatavošana
Gaļas pusfabrikāti ir noteiktam
termiskās apstrādes veidam un konkrētam
ēdienam sagatavoti gaļas gabali ar ierobežotu
uzglabāšanas laiku. Tie var būt ātri un
vienkārši sagatavojami un arī tādi, kas prasa
vairāk zināšanu, iemaņu un laika.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,09 €
Work pack Nr. 1142866
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register