Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:487371
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.10.2021.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Zirgu gaļa
Tumši sarkanā krāsā, dažreiz ar violetu nokrāsu, rupjšķiedraina, bez marmorējuma un maz zemādas tauku
Tauki dzelteni, mīksti, viegli kūst, ar īpatnēju sviedru smaku
Gaļa satur daudz glikogēna, tā ir saldena
Izmanto pārsvarā desu ražošanai

Trušu gaļa
Muskuļaudu krāsa atkarībā no barojuma ir no baltas līdz sārtai, konsistence maiga, smalkgraudaina, saistaudi maz attīstīti
Tauki ir balti ar mīkstu vai smērigu konsistenci, galvenokārt nogulsnējas vēdera dobumā

Mājputnu gaļa
Putnu gaļu iegūst no vistām, zosīm, pīlēm, tītariem, pīlēniem, cāļiem
Gaļai ir diētiska nozīme
Salīdzinājumā ar mājdzīvnieku gaļu, tai ir mazāk saistaudu, mīkstāki muskuļaudi, satur vairāk pilnvērtīgo olbaltumvielu (11-25%),
kas vieglāk asimilējas cilvēka organismā
Muskuļaudiem ir smalkšķiedraina struktūra, satur mazāk kolagēna un elastīna
Kauli ir vidēji 14% no putnu dzīvmasas, smalki, viegli
Tauki 4,5-39% , vienmērīgi sadalīti zem ādas un vēdera dobuma
Daudz ekstraktvielu un maz ogļhidrātu, galvenokārt glikogēna veidā 0,7%
Minerālvielas kālijs, nātrijs, fosfors, dzelzs, kobalts, kalcijs, mangāns, varš
Vitamīni A, B, PP
Putnu tauki viegli uzsūc smaržas, nepareizi uzglabājot maina nokrāsu un kļust zaļi, gaisa skābekļa ietekmē sašķeļas, izdalot sēra savienojumus

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register