Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:988836
 
Evaluation:
Published: 24.01.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Kas ir grafiti?
Zīmējums vai uzraksts, kuru visbiežāk veido ar markeriem un aerosolu krāsas baloniņu palīdzību. Graffiti parasti zīmē uz sveša īpašuma, sabiedriskās vietās, tāpēc tas kvalificējās kā vandālisms. Graffiti ir cieši saistīts ar hiphop subkultūru.
Graffiti būtībā ir burti, kas ir arī graffiti svarīgākais elements. Kad ASV parādījās pirmie writeri, viņi sevi nesauca par graffiti writeriem, bet gan vienkārši par writers – rakstniekiem, jeb, pareizāk, rakstītājiem, kas raksta burtus.

Graffiti ir daudzskaitļa forma no itāļu vārda „graffito”. Daudzskaitļa „graffito” nozīmē zīmējumus, atzīmes, rakstus skrāpējumus vai vēstījumus, kas uzkrāsoti, uzrakstīti vai iecirsti, ieskrāpēti uz sienas. „Grafficar” nozīmē švīkāt, ieskrambāt, attiecībā uz dažādiem sienu rakstiem, sākot ar alu zīmējumiem, tualetes skribelējumiem vai kādu citu vēsti, kas ieskrāpēti uz sienām. Norādot uz mūsdienu graffiti, definīcija ir noteikta, pieminot, ka graffiti ir katra neprasīta atzīme uz privāta vai publiska īpašuma, kas parasti tiek uzskatīta par vandālisma izpausmi.
Graffiti tiecas lauzt īpašuma tiesības, paņemot lietošanai un sagraujot iepriekšējās vizuālās saskaņotības sajūtu; tas noliedz telpas struktūru, tādu kā arhitektūras uzbūvi, publiskās reklāmas un jebkuras reprezentatīvas.

Grafiti rašanās ASV
Grafiti tiek uzskatīts par vienu no hiphop subkultūras pamatelementiem, tomēr tas parādījies apmēram desmit gadus pirms hiphopa - 20. gs. 60. gadu vidū ASV.
Toreiz politiskie aktīvisti, bieži vien hipiji, to izmantoja kā lētu, ērtu un ne sevišķi riskantu veidu kā paust savu viedokli. Tā nebija gluži māksla, bet gan vienkārši paraksti un izteicieni.
Parādījās bandu grafiti t.i. bandas sāka izmantot grafiti, lai iezīmētu savu teritoriju. Tā aizsākās Bomb Style, Tunnel Bombing un throw up zīmēšanas stili. Vieni no pirmajiem rakstītājiem, kas zīmēja bombingā bija CORNBREAD un COOL EARL. Viņi rakstīja savus vārdus visā pilsētā, pievēršot sabiedrības un preses uzmanību.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register