Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:327783
 
Evaluation:
Published: 29.02.2024.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Milti
No miltu īpašībām un kvalitātes ir natkarīga maizes kvalitāte, jo milti ir gavlenā un svarīgākā izejviela. No kvalitatīviem miltiem var izcept ļoti labas kvalitātes maizi, bet no sliktās kvalitātes miltiem tas tik vienkārši neizdosies.
Savukārt, neievērojot tehnoloģiskus pamatprincipus, arī no labas kvalitātes miltiem var izcept sliktas kvalitātes maizi.
Miltus iegūst, samaļot attīrītus graudus rupjās vai smalkās daļiņās ar vai bez graudu apvalciņu atdalīšanas. Labas kvalitātes miltiem ir patīkama svaiga smarža, tie ir sausi, nav saķepušu piciņu.
Smalka maluma milti ir balti vai iedzelteni, bet ne pelēcīgi.
Pazīstamākie un visizplatītāki ir:
Kvieši, kukurūza, rīsi, mieži, griķi, prosa, auzas, rudzi.
Kopš seniem laikiem, kā arī mūsdienās visbiežāk no graugiem gatavo miltus, putraimus, pārslas, no tiem savukārt – maizi, makaronus un citus izstradājumus…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register