Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:584902
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.05.2011.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Bāri.
Bāri ir ēdināšanas uzņēmumi ar oriģinālu interjeru, kuros viesu apkalpošana tiek veikta pie bāra letes vai galdiņa.
Sākumā bāros dominēja alkoholiskie dzērieni un kokteiļi, tad pakāpeniski parādījās arī ēdieni uzkodu veidā.
Bāra jēdziens ir saistīts ar apzīmējumiem- barjera, iežogos, bufete.
Noteicošais bāra sortiments ir alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni. Tam paredzēta rūpīgi izstrādāta dzērienu un kokteiļu karte. Uzkodas ir nelielā klāstā, iespējami arī karstie ēdieni, taču to pagatavošana ir vienkārša.

Bāra raksturojums.
Bāros būtu jābūt:
tirdzniecības telpām
ražošanas telpām
sadzīves telpām personālam
administrācijas telpām
noliktavām
Apkalpošanas funkcijas bārā veic bārmenis vai bārmenis - oficiants.

Bārmeņa pienākumi.
Bārmeņa darbs norisinās pie letes.
Atnākot klientam, ar to jāsasveicinās.
Tad jājautā, ko vēlas iedzert, kad izvēle izdarīta, jānosauc visi pieejamie viena tipa dzērieni.
Un tad izvēlas piemēroto glāzi un pasniedz to piepildītu ar vēlamo dzērienu.
Bārmenim obligāts likums ir pārzināt bārā izmantojamās glāzes.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register