Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:705984
 
Evaluation:
Published: 29.03.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Hormonterapijas veidi
Ir vairāki hormonterapijas veidi, tostarp operatīva terapija vai medikamenti, kas samazina testosterona līmeni asinīs vai bloķē organisma spēju reaģēt uz androgēniem.
Sēklinieku izņemšana. Lai gan sēklinieku izņemšana ir ķirurģiska operācija, galvenais iegūtais efekts ir hormonu izmaiņas. Operācijas laikā ķirurgs izņem sēkliniekus, kur tiek ražoti 90% no androgēniem, to skaitā arī testosterons.
Luteinizējošā hormona atbrīvotājhormona analogs (LHRH analogs). Šie medikamenti samazina testosterona līmeni tikpat labi kā sēklinieku izņemšana. LHRH analogs (jeb agonists) tiek ievadīts injekcijas veidā vienreiz mēnesī vai vienu reizi ik pēc trim, četriem, sešiem vai 12 mēnešiem. 
LHRH antagonisti. Šie medikamenti samazina testosterona līmeni ievērojami ātrāk un nerada “uzliesmojumu”. Tomēr dažiem vīriešiem tas izraisa alerģisku reakciju. Tāpēc šo medikamentu izvēlas tikai tiem, kam nevar lietot citu hormonterapijas veidu.
Anti-androgēni. Šie medikamenti bloķē organisma spēju izmantot androgēnus. 

Ķīmijterapija
Prostatas vēža gadījumā ķīmijterapiju izvēlas tad, kad vēža šūnas ir izplatījušās pa organismu un hormonterapija nav iedarbīga. 
Tāpat kā hormonterapija, arī ķīmijterapija neizārstē vēzi pilnībā. Ar tās palīdzību nevar iznīcināt visas vēža šūnas, tomēr tā var palēnināt audzēja augšanu un mazināt simptomus, tādējādi panākot augstāku dzīves kvalitāti.
Ir daudz dažādu ķīmijterapijas medikamentu. Labāka iznākuma dēļ dažreiz vienlaikus tiek ieteikti divi medikamenti. Tomēr priekšdziedzera vēža ārstēšanā pašlaik ASV un Eiropā kā labākā tiek uzskatīta viena medikamenta terapijas shēma.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register