Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:905763
 
Evaluation:
Published: 25.04.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Olbaltumvielas
Galvenais šūnu struktūru komponents. Darbojas gan kā enzīmi un hormoni, gan transporta sistēmas, gan receptori. Gremošanas procesā olbaltumvielas tiek sašķeltas par aminoskābēm, kas ir strukturālās un funkcionālās pamatvienības. Ir aizvietojamas un neaizvietojamas aminoskābes.
Dzīvnieku valsts olbaltumvielas – gaļa, zivis, olas, piens. Augu valsts olbaltumvielas – pākšaugi, graudaugi, rieksti, sēklas un dārzeņi.
Šķiedrvielas
Uzlabo gremošanu, peristaltiku, samazina pūšanas un rūgšanas procesus zarnās, līdzsvaro zarnu mikrofloru, palielina vitamīnu sintēzi zarnās. Darbojas kā zarnu „birste”, izvada sastāvējušās atkritumvielas.

Ieteicamā dienas deva:
Bērni 1-8 g.v. – 20 g/dienā
Sievietes – 25 g/d
Vīrieši – 38 g/d

Dabīgie šķiedrvielu avoti ir graudaugi – auzas, kvieši, rīsi un citi veseli graudi, kā arī neapstrādāti dārzeņi. Tiek ražotas arī no augiem un dzīvnieku produktiem iegūtas šķiedrvielas, ko iespējams uzņemt kā uztura bagātinātāju.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register