Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:562993
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.05.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Atmosfēras gaisa kvalitāte
Nozīmīgākās piesārņojošo vielu emisijas atmosfēras gaisā rodas siltumapgādes ražošanas procesā trijās pilsētas lielajās siltumcentrālēs(“Daugavpils siltumtkli”) kā arī pārējās lokālās uzņēmumu un iestāžu, individuālo dzīvojamo māju katlu mājās un veido 80% apjoma no piesārņojošo vielu emisijām gaisā. No pilsētā darbojošajiem ražošanas uzņēmumiem lielākas emisijas rada: AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”, Lokomotīvju depo, SIA “Latgales metāls”, AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” u.c. lielie uzņēmumi.
Pavasarī un rudenī notiek arī masveida dārza atkritumu un pērnās zāles dedzināšana gan privātmāju, gan vasarnīcu rajonos, kas arī ietekmē kopējo gaisa kvalitāti pilsētā un var izraisīt negatīvu ietekmi uz iedzīvotāju veselību.
Provizoriski, visvairāk piesārņotais gaiss un vislielākais trokšņa piesārņojums pilsētā ir intensīvas satiksmes ielu un ceļu, dzelzceļa tuvumā, industriālajās zonās un to apkārtnēs, kā arī pilsētas centrā, bet vistīrākais pilsētas zaļajās zonās - mežos, mežaparkos, parkos un pie ūdeņiem - ezeriem, upēm, mākslīgajām ūdenskrātuvēm.

Risinājums: Ierīkot Daugavpilī atmosfēras gaisa kvalitātes monitoringa staciju, līdz ar to tiks veikts nepārtraukts gaisa kvalitātes monitorings un mēs iegūsim nepieciešamos datus vai netiek pārsniegti gaisa kvalitātes robežlielumi. Izvietot monitoringa staciju gan pilsētas centrā, gan vietā tuvāk videi.

Dzeramā ūdens kvalitāte
Daugavpils pilsētas centralizētai ūdensapgādei ir pieslēgti 14 mikrorajoni - Centrs, Esplanāde, Cietoksnis, Ķīmija, Kalkūni, Ezermala, Jaunā Forštadte, Dzelzceļnieks, Gajoks, Križi, Čerepova, Vecstropi, Mazie un Jaunie Stropi. Daļēji nodrošināti ar pieslēgumu pie pašvaldības ūdensapgādes tīkliem ir Grīvas, Ruģeļu, Jaunbūves, Viduspoguļankas un Vecā Forštadtes mikrorajonu iedzīvotāji un iestādes.
Centralizētās ūdensapgādes pakalpojumus un sistēmas apkalpošanu nodrošina SIA „Daugavpils ūdens”. Ūdens centralizētās ūdensapgādes vajadzībām tiek iegūts no ūdens gūtnēm “Ziemeļi”, “Vingri” un “Kalkūni” ar kopējo jaudu 41 tūkst. m3/diennaktī.
Šobrīd centralizētas ūdensapgādes pakalpojumi nav pieejama sešos Daugavpils mikrorajonos - Vizbuļos, Dzintaros, Mežciemā, Judovkā, Niderkūnos un Liginiškos. Šajās teritorijās lokālai ūdensapgādei tiek izmantotas galvenokārt grodu akas, retāk cauruļveida akas un sabiedriskās akas (atsevišķas pazemes akas, no kurām ūdeni izmanto vairākās apkārtējās mājas. Biežāk tiek izmantotas kvartāra horizontu akas, dziļāku horizontu akas tiek izmantotas retāk. Šo aku ūdens ir diezgan ciets, ir konstatētas dzeramā ūdens kvalitātes neatbilstības mikrobioloģiskajiem rādītājiem.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register