Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:198662
 
Evaluation:
Published: 13.01.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Zivju ķīmiskais sastāvs nav pastāvīgs, bet mainās atkarībā no zivju sugas, vecuma, barības daudzuma un kvalitātes, nozvejas vietas un laika, nārsta vietas attāluma.

Uzturam svarīgākās sastāvdaļas ir olbaltumvielas, lipīdi, ekstraktvielas, minerālvielas, vitamīni, ogļhidrāti, kas savu īpašību dēļ cilvēka organismā tiek izmantotas labāk nekā gaļas uzturvielas (98% no uzņemtā daudzuma).

Savu ķīmiskā sastāva īpatnību dēļ tās ietekmē zivju garšu, smaržu, to izmaiņas uzglabājot un apstrādājot.

Ūdens.
Zivs ķermenis satur 46-83% un vairāk ūdens. Jo vecāka zivs, jo ūdens saturs mazāks.

Jo lielāks ir ūdens saturs zivī, jo attiecīgi mazāku masas daļu veido pārējās uzturvielas – olbaltumvielas un tauki.
Zivis, atkarībā no ūdens daudzuma, nosacīti var iedalīt 3 daļās:
1) ar lielu ūdens saturu (no 80% un vairāk);
2) ar vidēju ūdens saturu – 65-80%;
3) ar mazu ūdens saturu – mazāk par 65%.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register