Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
5,99
You save:
0,84 (14%)
Discounted price*:
5,15
Purchase
Add to Wish List
ID number:375534
Evaluation:
Published: 26.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 15 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Alus vēsture pasaulē un Latvijā    4
  Alus izejvielas    6
  Iesals    6
  Apiņi    6
  Ūdens    7
  Raugs    8
  Alus gatavošana    8
  Alus iedalījums    11
  Alus iedalījums pēc krāsas    11
  Alus iedalījums pēc dzidruma    11
  Alus raudzēšanas metodes    12
  Ekstraktvielu koncentrācija    12
  Dalījums pēc alkohola daudzuma    12
  Alus pasniegšana    12
  Mājas alus    16
  Alus pasniegšana pie ēdieniem    17
  Alus lietošana ēdienu pagatavošanā    19
  Alus dziedējošās īpašības    21
  Secinājumi    23
  Izmantotā literatūra    25
  Pielikums    26
Extract

Latviešiem ir senas alus darīšanas un dzeršanas tradīcijas, tas ir latviešu nacionālais dzēriens. Alus tiek dzerts gan dažādās svinībās, godos, talkās, kā arī draugu lokā, risinot sarunas. Par alu ir sacerētas neskaitāmas tautasdziesmas, dziedātas dziesmas latviešu tautas svētkos – Jāņos. Agrākos laikos pašu brūvēts alus bija neatņemama mielasta sastāvdaļa, tagad alu brūvē retais, vieglāk jau aiziet uz veikalu un tur to iegādāties.
Lai saprastu kas tieši ir alus, par tā rašanās vēsturi, sastāvdaļām un gatavošanas gaitu tiks aprakstīts darba turpinājumā. Kā arī šis darbs dos ieskatu, kāds būtu pareizais alus pasniegšanas veids, un pie kādiem ēdieniem to pasniegt. Alu ne tikai dzer tīrā veidā, bet to arī pievieno ēdieniem. Darbā dotas dažas receptes ar alu kā vienu no galvenajām ēdiena sastāvdaļām.
Interesanti ir tas, ka apiņotais dzēriens ne tikai ir vienkāršs alkoholisks dzēriens, bet tam arī piemīt dziedējošas īpašības, protams, nepārspīlējot tā lietošanas daudzumu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,25 €
Work pack Nr. 1192630
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Alus, tā pasniegšana pie dažādiem ēdieniem, un alus lietošana dažādu ēdienu pagatavošanā”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/375534

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register