Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:332812
 
Evaluation:
Published: 14.04.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 13 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  KAS IR ANTIVĪRUSU PROGRAMMAS    4
2.  ANTIVĪRUSU PIRMSĀKUMI    5
3.  KOMPĀNIJAS, KURAS IZSTRĀDĀ ANTIVĪRUSU PROGRAMMAS    6
3.1.  SYMANTEC    6
3.2.  KASPERSKY LAB    6
3.3.  ESET    6
4.  ANTIVĪRUSU PROGRAMMAS    8
4.1.  KASPERSKY LAB KOMPĀNIJAS ANTIVĪRUSU PROGRAMMAS    8
4.1.1.  Mājas lietotājiem    8
4.1.2.  Vidējam un mazajam biznesam    9
4.2.  PANDA SOFTWARE KOMPĀNIJAS ANTIVĪRUSU PROGRAMMAS    9
4.3.  SYMANTEC KOMPĀNIJAS ANTIVĪRUSU PROGRAMMAS    10
4.4.  ESET KOMPĀNIJAS ANTIVĪRUSU PROGRAMMA    11
5.  ANTIVĪRUSU PROGRAMMU CENAS    12
6.  KĀ IZSARGĀTIES NO VĪRUSIEM    13
  SECINĀJUMI    14
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    15
Extract

Mūsu straujās attīstības laikmetā, kad attīstās netikai tehnoloģijas, bet arī viss, kas šīs tehnoloģijas bojā, ļoti svarīgi ir apzināties šo problēmu un rast risinājumus kā to nepieļaut. Tā kā atrodas cilvēki, kam prieku sagādā radīt lielas problēmas citiem, mums jābūt pateicīgiem cilvēkiem, kas mums palīdz risināt šīs problēmas. Runa iet par vīrusiem un antivīrusu programmām.
Tādēļ savā darbā es tuvāk aplūkoju antivīrusu programmas, kas mums ļauj cīnīties ar vīrusiem, kas var nodarīt lielus postījumus mūsu datoriem, bet precīzāk informācijai, ko satur dators.
Darbā nedaudz ir apskatīta antivīrusu rašanās vēsture, kā arī apraksts, kas ir antivīrusu programmas. Lielāka uzmanība ir pievērsta kompānijām, kuras nodarbojas ar antivīrusu programmu izveidi un pašām antivīrusu programmām. Darba beigās ir neliels antivīrusu programmu cenu uzskaitījums, kurā ir apskatītas cenas jaunākajām antivīrusu programmu versijām. Varbūt kādam tas palīdzēs izlemt, ko iegādāties, lai pasargātu savu datoru no nevēlamiem viesiem.
Darbā galveno kārt ir izmantoti materiāli, kas pieejami Internetā, un ja kādam rodas vēlēšanas uzzināt ko vairāk, tas ir vienkārši izdarāms ļoti daudzās mājas lapās, dažas no kurām ir atzīmētas darba beigās.
Antivīrusu programmas ir programmas, kas meklē un iznīcina datorā datorvīrusus. Ir speciālas antivīrusu programmas, kas atklāj datoros esošos vīrusus. Tās pārbauda datora atmiņu un disku iekārtas. Var uzstādīt automātisku vīrusu meklēšanas programmas palaišanu, kas tiks izpildīta pēc datora ieslēgšanas. Ir antivīrusu programmas, kuras paliek atmiņā pastāvīgi, tādējādi spējot noteikt vīrusu parādīšanos. Ja datorā notiek kādas aizdomīgas darbības, uz ekrāna tiek izdots attiecīgs paziņojums. Antivīrusu programmas pārbauda atmiņu un diskus. Parasti šīs programmas spēj caurskatīt saspiestos (arhivētos) failus un pārbauda, vai nav mainījies failu izmērs, kas faktiski droši liecina par to, ka fails ir inficēts. Antivīrusu galvenais uzdevums ir atrast un likvidēt kaitīgu vai nevēlamu kodu. Svarīgākā antivīrusu efektivitātes mēraukla – cik labi tie izolē apdraudējumu un nepieļauj kaitīgā koda izplatīšanos. Izklausās vienkārši, tomēr patiesībā viss ir daudz sarežģītāk. Mūsdienu apdraudējumi ir tik kompleksi kā nekad agrāk. Daudzas tagadējās kaitīgās programmas – Trojas zirgi, lūkas (backdoors) un surogātpasta starpniekserveri – ir radītas, lai pārņemtu savā varā lietotāju datorus, un katrs Trojas zirgs sastopams tūkstošos inficētu personālo datoru. Ļaundabīgais kods var būt iekļauts e-pasta vēstulē, viltotā programmatūras pakotnē vai novietots “pelēkā” interneta vietnē. [8]…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register