Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:536117
 
Evaluation:
Published: 19.12.2001.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Ir tik daudz runāts par apdrošināšanu, bet, ja precīzi jāpasaka, kas tas ir, to nav nemaz tik viegli izdarīt. Tāpēc būtu labi, ja pašā sākumā tiktu noskaidrots, par ko tad būs šis referāts. “Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likums” saka, ka apdrošināšana ir apdrošinājuma ņēmēja vai apdrošinātā iespējamā zaudējuma riska nodošana apdrošinātājam.
No teorijas viedokļa apdrošināšana ir riska pārnešana un samazināšana. Apdrošinot kaut ko, nedrošība tiek padarīta par drošību ar konkrētu cenu. Ar to tiek iegūtas vairākas lietas – “prāta miers”, zaudējumu kontrole, sociāli ieguvumi.
Nākošais, ko vajadzētu noskaidrot, ir – kas tad var nodarboties ar apdrošināšanu. Likumā noteikts, ka apdrošināšanu drīkst veikt apdrošināšanas akciju sabiedrības vai savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvā biedrība.
Šīs sabiedrības dibina kā jau akciju sabiedrības, tikai ir daži noteikumi saistībā ar pamatkapitālu – minimālais dibināšanas pamatkapitāls dzīvības apdrošināšanas sabiedrībām ir 1 000 000 latu, pārējām – 500 000 latu; minimālais reģistrētais pamatkapitāla lielums ir attiecīgi – 2 000 000 un 1 000 000 latu. Savstarpējo apdrošināšanas kooperatīvo biedrību garantijas fonda apjomam jābūt – dzīvības apdrošināšanai 400 000 latu, pārējām – 200 000 latu.
Kad kompānija ir nodibināta, tai ir jāiegūst licence, ko izsniedz Apdrošināšanas uzraudzības inspekcija, un kas tiek izsniegta uz nenoteiktu laika posmu. Licence tiek izsniegta arī katram apdrošināšanas veidam atsevišķi. Latvijā var saņemt licenci šādiem apdrošināšanas veidiem:
1) nelaimes gadījumu apdrošināšanai;...

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register