Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:940643
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Aptaujām atbilstošie temati. Aptaujām var būt dažādi mērķi: aprakstoši, paskaidrojoši un pētnieciski. Anketēšana ir labākais veids, lai sociologi izpētītu iedzīvotāju grupu, kura ir pārāk plaša mēroga, lai to novērotu tieši. Anketēšana ir lielisks līdzeklis plaša sabiedrības loka attieksmes un nostājas pētīšanai.
Pašpārvaldītās anketas. Šīs ir anketas, kuras respondentam ir jāaizpilda patstāvīgi. Populārs veids ir pasta anketas, taču pastāv vēl daži citi veidi. Dažkārt šīs anketas var būt izdalītas un tiek aizpildītas grupai vienā vietā un laikā. Skolā iespējams šīs anketas izsniegt mājas izpildīšanai. Anketas dažkārt tiek piegādātas mājās.
Pasta un mājās piegādes anketas var būt veiksmīgi savienojamas. Anketas var tikt izsūtītas pa pastu ģimenēm un pēc tam pētījuma darbinieki tās savāc. Nereti tiek izmantot pretējais variants – anketas tiek izdalītas un aizpildītas respondenti tās nosūta uz pētījuma biroju. Vai arī pētījuma darbinieki gan piegādā, gan savāc anketas.
Anketu izplatīšana un savākšana ar pasta starpniecību. Visbiežāk izmantotā metode. Šī metode izpaužas, ka pa pastu tiek saņemta anketa, kuru respondents aizpilda un nosūta atpakaļ pa norādīto adresi.
Monitorā atgriešana. Ļoti ērts anketēšanas veids ir ar datora starpniecību. Svarīga lieta šajā procesā ir anketu atgriešanās rādītāju grafiks. Ir svarīgi noskaidrot cik no izsūtītajām anketām atgriežas. Ir jābūt diviem grafikiem: vienam, kas norāda, cik anketas katru dienu atgriežas jeb tiek aizpildītas un atsūtītas un kā šis daudzums mainās ik dienu, otram, kas norāda uz kopīgo skaitu jeb procentuālai attīstībai. Katra atsūtītā anketa ir jāizlasa, jāizanalizē un jānumurē. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register