Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:503226
 
Evaluation:
Published: 09.04.2024.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

ASV Nacionālie parki. Teritoriju, kur daba ir neskarta, uz mūsu planētas kļūst arvien mazāk.ASV Nacionālajos parkos cenšas saglabāt šīs zemes skaisto un neatkārtojamo floru un faunu.Amerikas Savienotajās Valstīs izveidots ļoti daudz nacionālo parku – no Aļaskas līdz pat Samoas un Jaunavas salām.Tie dod patvērumu apmēram pusei Ziemeļamerikas augu sugu un vairāk nekā pusei putnu un zīdītāju sugu.ASV ir vairāk nekā 350 nacionālie parki, kuri kopumā aptver lielu teritoriju ar gleznainām dabas ainavām.
Kopš XVII gadsimta, kad pirmie kolonisti ieradās Ziemeļamerikā, šīs zemes daudzveidīgo un dažādo teritoriju dabiskais līdzsvars patstāvīgi ir traucēts un jaukts,tāpēc iznīkušas daudzas augu un dzīvnieku sugas.
Daudzos novados brīvībā nejauši izkļuvušas vai arī apzināti palaistas svešas dzīvnieku sugas, kas nereti izspiedušas pirmatnējos iemītniekus.1916.gadā ASV izveidoja Nacionālo parku pārvaldi.
Par svešu sugu uzskata dzīvniekus, kuri nejauši vai apzināti nomitināti attiecīgajā teritorijā. Šī suga var ievērojami ietekmēt dabisko līdzsvaru, to izjaukt vai pilnīgi noārdīt, tāpēc svešu faktoru ietekme rūpīgi jānovēro un jākontrolē. Dažkārt varbūt nepieciešami gadu desmiti neatlaidīga darba, lai dabā atjaunotos sākotnējais līdzsvars.Nacionālo parku pārvaldes darbiniekiem nav viegls uzdevums koriģēt šīs tendences dabā un atjaunot vidi līdz pirmatnējam stāvoklim.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register