Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:116322
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.12.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Izdarot secinājumus, jānorāda, ka ir visai grūti izsekot Augustīna domu gaitai, jo viņš diezgan bieži nonāk pretstatos pats ar sevi, piemēram, vienu brīdi viņš pietuvojās maniheisma uzskatiem, bet citu brīdi tos asi kritizē u.tml. Šī iemesla pēc arī ir diezgan grūti nonākt pie kādas nemainīgas idejas, jo tās plūst un mainās līdz ar paša Augustīna dzīves notikumiem un jaunatklātajiem filozofiskajām skolām, pie kurām bieži vien viņš tiek pieskaitīts. Manuprāt, var teikt, ka Augustīns visu laiku ir perfektu ideju meklējumos.
Augustīns diskutē ar maniheiešiem par ļaunuma izpratni, jo, lai gan sākotnēji viņi piedāvā dot tieši kristīgu un absolūti patiesu ļaunuma izpratni, tas tā tomēr nenotiek. Augustīns iebilst maniheiešu viedoklim par to, ka cilvēks ir kā balva cīņā starp diviem Dieviem – Tumsas un Gaismas, un arī par to, ka Dievs ir mainīgs. Augustīns uzskata, ka Dievs nekādā gadījumā nav mainīgs, bet no laika gala tas jau ir bijis absolūts un pilnīgs, un Dievs kā augstākais labums jau ietver sevī ideju par nemainīgumu. Un cilvēkam, kā Dieva radītai būtnei, ir piešķirta brīvā griba, kas ļauj pašam cilvēkam noteikt savu izvēli – nosliekties vai nu labā, vai arī ļaunā pusē.
Un visbeidzot, saīstināti, galvenais secinājums, kas jāatceras, runājot par Augustīnu un viņa izpratni, kas ir ļaunums – tad jāsaka, ka ļaunums ir labā trūkums. Ideja, kas pilnā mērā tika pārmantota no neoplatonistiem.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register