Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:521656
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.05.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Baltinavas pagastā esošās tūristu piesaistes    4
  Jauns tūrisma produkts Baltinavas pagastā    11
  Izmantotie informācijas avoti    13
Extract

Ievads

Balvu rajons atrodas Latvijas ziemeļaustrumu daļā, Latgales ziemeļos. Balvu rajons ir nepietiekami popularizēts un tūristiem maz pazīstams. Te nav tik daudz tradicionālo Latgales ezeru, reljefs ir pārsvarā līdzens. Dabas bagātības ir mitrie meži, purvi, kam jau piešķirts Eiropas nozīmes teritoriju statuss. Rajonā ir 17 valsts nozīmes īpaši aizsargājamie dabas objekti un teritorijas. Arī Latgales senās tradīcijas un kultūra atstājusi ietekmi uz rajona daudzveidīgo folkloru. Tā kā Balvu rajons atrodas samērā tālu no Rīgas (aptuveni 219 km), tad šeit neskartas ir saglabājušās dabas un kultūras vērtības, kas zudušas citās Latvijas vietās. Diemžēl šobrīd šis skaistais rajons tiek nepamatoti aizmirsts, statistikā parādās, ka bezdarba līmenis Balvu rajonā 2009.g. februārī bijis 15,5%. Protams, tas liecina par infrastruktūras trūkumu, par to, ka cilvēkiem nav kur strādāt.
Izvēlējos pētīt Balvu rajonu un Baltinavas pagastu, jo šeit dzīvoja mans vectēvs un viņa senči jau no 19. gs. Baltinavas pagasts atrodas Balvu rajona dienvidaustrumos. Baltinava kā apdzīvota vieta pirmo reizi minēta 1760.g. Es zinu to, ka Baltinavā un Balvu rajonā cilvēki ir ļoti čakli, mīl savu novadu, zemi, ciena un godā no paaudzes paaudzē savas tradīcijas. Pagasta ģeogrāfiskais stāvoklis, kas no vienas puses ir mīnuss tūrisma attīstībai, tas ir lielais attālums no Rīgas, var būt arī ļoti interesants un izmantojams tūrismā no otras puses – neskartā daba un senās tradīcijas novadā, saglabātās kultūras īpatnības. Baltinavas pagastā ir latgaļu ciemiem raksturīgā senatnīga koka apbūve. Pagasta iedzīvotāji ir ļoti viesmīlīgi, priecājās par katru atbraucēju, kas uzreiz pārtaps par gaidītu viesi. Mūsdienās attālums vairs nav kavējošais faktors, jo apvidus automobiļi var izbraukt arī lauku ceļus, tātad tūrismu šajā pagastā nepieciešams attīstīt. Baltinavas pagasts tautās izskanējis ar ikgadēju kultūras pasākumu klāstu, koros īpašu vietu ieņem Balvu rajona mūziķu saiets ‘’Osvalds’’. 2008. gadā ‘’Osvaldu’’ apmeklēja 2500 cilvēku.
Saskaņā ar reģiona struktūrplāna nostādnēm attiecībā uz lauku teritoriju attīstību Latgalē, Baltinavas pagasta turpmākās izmantošanas nosacījumu izstrādes pamatā kā svarīgākie ir ņemti vērā sekojoši pamatprincipi: nodarbju dažādošanas iespēju veicināšana un Latgalei raksturīgās ainavas un apdzīvojuma struktūras saglabāšana, esošā centra saglabāšana un attīstības veicināšana.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1121203
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register