Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:414018
 
Evaluation:
Published: 06.05.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Kādam slavenam banku laupītājam vaicāja: kāpēc viņš aplaupa bankas, atbilde bija vienkārša: “Tāpēc, ka tur ir nauda”. Starptautiskie ieguldītāji ir sapratuši, ka baņķiera karjera ir ienesīgāka nekā banku palaupīšana. Banku darījumi nav tik eksotiski, kā varētu likties pirmajā brīdī. bankas ir tāda pati firma, kā citas. Tā tiek veidotas uz uzticības pamata un zeļ tāpat kā citas firmas, ja tiek pildīti solījumi.
Angļu valdošais uzskats par bankām apzīmē tādu institūtu, kas ar banknotēm un čekiem rada naudu. Vagners uzskata bankas par privātiem uzņēmumiem, kur pašu kapitāli līdzinās pēc būtības pievilktiem kapitāliem. Ricardo saka, ka bankas un banķieru īstās funkcijas sākas tikai ar to momentu, kad sāk viņi rīkoties ar svešu kapitālu.
Katrā valstī ir sava nacionālā naudas sistēma (pagaidām). Nosakot naudas vienību, kļūst iespējams samērot, naudas izteiksmē salīdzināt jebkuras preces - sērkociņu kārbu ar debesskrāpi, kilogramu sviesta ar mēbeļu garnitūru, lodīšu pildspalvu ar jaunāko automašīnas modeli utt. Nauda dod iespēju ar vienoto mērauklu salīdzināt itin visu ražojumus un pakalpojumus, pat samērot dabas resursus.
Naudas tirgus funkcionēšanā ir cieši saistīta ar kredītiestāžu, komercbanku, apdrošināšanas sabiedrību, pensijas fondu un citu ar naudas apgrozību saistītu institūciju darbību.
Galvenā loma ir bankām. Banku uzdevums ir nodrošināt noguldītāju kapitālus. Bankā jāievēro aktīvo operāciju saskaņošanu ar pasīvām. Banku operācijas kas, saistītas ar kapitāla izveidošanu peļņas iegūšanai …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register