-
Bārs
2011 - 2015 years
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
Kopsavilkums | 4 | |
1. | Vispārējs uzņēmuma koncepcijas apraksts | 5 |
1.1. | Uzņēmuma apraksts | 5 |
1.2. | Uzņēmuma atrašanās vietas analīze | 6 |
1.3. | Uzņēmuma misijas un galveno mērķu izstrāde | 6 |
2. | Pakalpojumu raksturojums, ražošanas procesa apraksts | 8 |
2.1. | Piedāvājuma apraksts | 8 |
2.2. | Uzņēmuma projektēšana | 8 |
2.3. | Uzņēmuma telpu platības aprēķins | 9 |
2.4. | Uzņēmuma apmeklētāju skaita aprēķins | 9 |
2.5. | Uzņēmuma interjera un iekārtojuma izveidošana | 10 |
2.6. | Kvalitātes kontroles pasākumu noteikšana | 12 |
3. | Uzņēmuma menedžments | 13 |
3.1. | Uzņēmuma organizatoriskās struktūras izveidošana | 13 |
3.2. | Uzņēmuma darbiniekiem izvirzāmo prasmju, iemaņu un spēju noteikšana, atlases principu izstrāde. Darba režīma noteikšana | 14 |
3.3. | Darbinieku veicamo pienākumu apraksts | 15 |
3.4. | Viesmīļu skaita aprēķins | 16 |
4. | Tirgus analīze un mārketinga darbību apraksts | 18 |
4.1. | Patērētāju analīze | 18 |
4.2. | Konkurentu analīze | 19 |
4.3. | Cenas noteikšanas metodes un politika | 23 |
4.4. | Pārdošanas veicināšanas un virzīšanas pasākumi | 24 |
4.5. | Reklāmas gada plāns | 24 |
4.6. | Uzņēmuma logo | 25 |
4.7. | Plānotā uzņēmuma SVID analīze un darbības stratēģiju noteikšana | 26 |
5. | Riska faktoru analīze | 28 |
5.1. | Riska faktoru un problēmu raksturojums | 28 |
5.2. | Riska mazināšanas iespēju noteikšana | 29 |
6. | Finanšu plāns un darbības rezultātu analīze | 30 |
6.1. | Uzņēmumu izmaksu aprēķins (pirms darbības uzsākšanas) | 30 |
6.2. | Uzņēmuma realizācijas ieņēmumu aprēķins | 30 |
6.3. | Uzņēmuma izmaksu aprēķins | 31 |
6.3.1. | Pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķins | 31 |
6.3.2. | Kredīta dzēšanas plāna izveide | 33 |
6.3.3. | Darbinieku darba algas aprēķins | 35 |
6.3.4. | Ražošanas un pārējās izmaksas | 36 |
6.5. | Naudas plūsmas pārskata izveide | 37 |
Secinājumi un priekšlikumi | 40 | |
Izmantotās informācijas avotu saraksts | 41 |
Kopējais likviditātes koeficients:
Apgrozāmie līdzekļi/īstermiņa saistības = 234516.57 / 62524.47 = 3.75
Pēc rādītāju rezultātiem var secināt, ka uzņēmums “Zebra Bar” darbosies veiksmīgi. Uzņēmums gūs labu peļņu un būs spējīgs nomaksāt visus parādus un pārējos izdevumus.
Secinājumi un priekšlikumi
Veicot uzņēmuma analīzi, var secināt, ka uzņēmums “Zebra Bar” darbosies sekmīgi un būs konkurētspējīgs uzņēmums. Bāru apmeklēs gan vietējie iedzīvotāji, gan arī ārzemnieki. Tā kā bārs atradīsies Rīgas centrā, tad apmeklētāju būs daudz. Uzņēmumā arī būs pieejamas cenas un tiks veidoti arī dažādi pasākumi, kas pievērsīs klientu uzmanību. Klientiem iespēja būs arī nodegustēt bārmeņa jaunākos meistardarbus un uzņēmumā tiks ieviestas atlaides – īpašas atlaides uz noteiktiem dzērieniem un iespēja iegūt klientu karti ar 10% atlaidi.
Uzņēmums gūs labu peļņu un būs spējīgs nomaksāt visus parādus un pārējos izdevumus.
Priekšlikums ir veikt klientu aptaujas vismaz divas reizes gadā, lai spētu apmierināt katra klienta vajadzības, papildināt dzērienkarti un atjaunot interjeru.
Pēc aprēķiniem, kopējais likviditātes koeficients ir 3,75, kas ir diezgan liels rādītājs. Ir liels naudas pārpalikums, un ir iespēja to izmantot efektīvāk.
…
Biznesā Plans - Bars Katram potenciālajam uzņēmējam, kas vēlas uzsākt uzņēmējdarbību, jāapzinās un jāizprot, kādi resursi būs nepieciešami, lai iecerētā uzņēmuma darbība noritētu veiksmīgi. Uzņēmējdarbība prasa pacietību, izturību un zināšanas. Uzņēmējam ir svarīgi atrast ideju, kā arī izplānot stratēģiju un attīstīt to. Lai biznesa ideja būtu konkurētspējīga, ir jāizpēta vairāki jautājumi. Piemēram, vai ir pieejams starta kapitāls, jāizpēta, cik liels varētu būt pieprasījums piedāvātajiem pakalpojumiem, kā arī daudzas citas lietas. Izpētot pēdējo gadu statistiku ēdināšanas nozarē, var secināt, ka jaundibināto uzņēmumu skaits pieaug ar vien vairāk, tāpēc, lai uzņēmums spētu ieņemt vietu ēdināšanas nozarē, ir svarīga oriģināla un unikāla ideja. Jaunā ēdināšanas uzņēmuma specializācija ir bārs. Šis bārs balstīsies uz visdažādāko dzērienu gatavošanu, kuri ir populāri visā pasaulē. Dzērienu karte ir veidota tā , lai apmierinātu katra klienta vēlmi un vajadzību (varētu izvēlēties sev piemērotāko dzērienu). Apkalpošana bārā norisināsies gan pie bāra, gan ar viesmīļu palīdzību tirdzniecības zālē. Uzņēmumam visu laiku ir jāattīstās un jāveic jauninājumi, lai uzņēmums varētu piesaistīt vairāk klientus un to apmeklētību, kā arī kļūt par konkurētspējīgu uzņēmumu Latvijā un kļūt par pazīstamu bāru arī Eiropā. Mēbeles ir izvietotas tā, lai apmeklētājs varētu ērti justies un tam netraucētu, kā arī, lai viesmīlis varētu ērti un ātri pārvietoties pa zāli. Bārā mūzika būs dažāda, būs pieejami dažādi mūzikas stili – roks, pops, metāls, R&B u.c. Piektdienas vakaros īpašais viesis būs kāds no DJ, kurš uzklausīs katra klienta vēlmi atskaņot tieši to dziesmu, kuru vēlēsies. Pie DJ galda ir izvietota neliela deju grīda, kas ir krāsainos kubiciņos – zaļā, sarkanā, dzeltenā, zilā un violetā krāsā. Bāra darbinieku formas ir saskaņotas: Viesmīlēm • Melni svārki • Melnas kedas ar zebras raksta šņorēm • Melna jaka vai krekls, vai tops • Melns priekšauts ar zebras raksta lenti Bārmeņiem un palīgiem • Melnas bikses • Melns krekls • Zebras raksta tauriņš • Melni apavi
Pielikumu nav.
- "Lido" atrašanās vietas priekšrocības un trūkumi teorētiskā un praktiskā skatījumā
- Bārs
- Uzņēmuma (atpūtas nama) dibināšana
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Uzņēmuma (atpūtas nama) dibināšana
Research Papers for secondary school13
-
"Lido" atrašanās vietas priekšrocības un trūkumi teorētiskā un praktiskā skatījumā
Research Papers for secondary school19
-
Pirmā iespaida veidošana x uzņēmumā
Research Papers for secondary school4
-
"Double coffee" sabiedriskās attiecības un zīmola politika
Research Papers for secondary school18
-
Uzņēmējdarbība Siguldā pēc 2.pasaules kara
Research Papers for secondary school29