Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:447147
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.06.2002.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

19. gadsimta sākumā sāk strauji attīstīties eksperimentālā psiholoģija. 1879. gadā V. Vundts organizēja Leipcigā fizioloģiskas psiholoģijas laboratoriju, kas vēlāk tika pārveidota par Eksperimentālas Psiholoģijas Institūtu. Tā sākas eksperimenta ieviešana psiholoģijā. Zinātnieki sāka interesēties par saistībām starp cilvēka psihi un fizioloģiskiem procesiem, arī par cilvēka uzvedības dažādiem aspektiem.
Kopā ar eksperimentālas psiholoģijas parādīšanos lielu lomu psiholoģijas attīstībā nospēlēja evolūcijas princips. Bioloģijas evolūcijas teorija (Č. Darvins), kļūstot par vienu no galveniem psiholoģijas principiem, ietekmēja psiholoģiju divos aspektos. Pirmkārt, tā izveidoja saikni starp psihes attīstību un organismu attīstību adaptācijas procesā. Tas arī stimulēja psiholoģiskus pētījumus ontoģenēzes jomā, paradās zinātniskie darbi par bērnu psiholoģiju. Otrkārt, evolūcijas teorija izraisīja zoopsiholoģijas attīstību, atbrīvoja to no antropomorfisma. No pētījumiem filoģenetiskas salīdzinošas psiholoģijas (zoopsiholoģijas) jomā veidojas jaunie vispārīgas psiholoģijas virzieni, un galvenais no tiem ir uzvedības psiholoģija [Рубинштейн С.Л. Основы общей психологии, стр. 63].
Vēlāk, 20. gadsimta sākumā psiholoģijā iestājas krīze. Par cēloņi tai bija nemitīga ciņa starp dažādiem psiholoģijas elementiem, galvenokārt starp ideālistisko un mehānistisko psihes skaidrojumu. Pēc pirmās pasaules kara beigšanas krīze kļūst vēl stiprāka. Paradās pretstats “reflekss – apziņa”, kuru apspriež daudzās psiholoģijas jomās. Kā rezultāts izveidojas jaunas uzvedības psiholoģijas nozares: refleksoloģija Krievijā un biheiviorisms Amerikā. Uzvedības psiholoģija nostādīja uzvedību kā psiholoģijas galveno priekšmetu un ar to īpaši spilgti paradīja apziņas jēdziena krīzi psiholoģijā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1113861
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register