Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:823485
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 16 units
References: Used
Extract

Mūsdienu informācijas sabiedrība ir veidojusies uz lielo un plašo informācijas masīvu bāzes. Nav neviena cilvēka pasaulē, kurš neizprastu vārda informācija jēgu! Protams, katrs mēs to interpretējam pa savam, beigu beigās tomēr nonākot pie vienota kopsaucēja. "Informācija ir zināšanas, kas tiek sniegtas saprotamā formā." [15., 126.lpp.].
Informācija savā būtībā ir sastopama visdažādākajos veidos, formās, izmēros, tipos, valodās u.tml., taču lai to veidotu par globāli pieņemamu informācijas laikmeta produktu un lai tā būtu pieejama visiem cilvēkiem saprotamā veidā, tā pēc vajadzības tiek strukturēta. Bibliotēkas ir vieta, kurās pieejamā informācija tiek sistematizēta – tā tiek iegūta, apstrādāta, klasificēta, glabāta un sniegta cilvēkiem pēc noteiktiem kritērijiem. Visās bibliotēkās, bez izņēmuma, lasītājam tiek piedāvāts nekas cits, kā informācija. Tātad droši var teikt, ka informācijas funkcija ir bibliotēkas vispārējā funkcija. Bibliotēkas uzdevums ir no plašā informācijas pieplūduma atlasīt to informāciju, kas kalpo sabiedrības izvirzītajiem mērķiem. Šajā vietā likumsakarīgi rodas jautājums - kādu lomu informācijas sabiedrībā ieņem bibliotēka?

Bibliotēka – organizācija vai tās daļa, kuras galvenie uzdevumi ir veidot vai uzturēt krājumu un veicināt šo informācijas resursu un aprīkojuma izmantošanu lietotāju informacionālajām, pētniecības, izglītības, kultūras vai atpūtas vajadzībām. [14]

Katras valsts un nācijas iekšējā vērtību skalā bibliotēkām dažādos laikos un sabiedrībās ir bijusi atšķirīga nozīme. Bibliotēkas loma Eiropas kultūrā kopumā vienmēr ir novērtēta pietiekami augstu. Taču vienlaicīgi ir bijusi ļoti nevienāda attieksme pret bibliotēkas lomas īstenošanai nepieciešamajiem nosacījumiem. Bibliotēkas eksistences apstākļi lielā mērā ir bijuši atkarīgi no sabiedrības demokratizācijas pakāpes un izpratnes par garīgo vērtību un informācijas lomu sabiedrībai svarīgu problēmu risināšanā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register