Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:675099
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.07.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Prakse
Līdzīgi kā bērni iemācās nepiemērotu uzvedību, viņi arī apgūst pozitīvu uzvedību. Tad varam saprast, ka uzvedību var mainīt, mainot vides kairinātājus.
Biheivorismā tiek izšķirtas uzvedības pētījumu vides, kurās dod ārējos vai iekšējos stimulus. Ārējos stimulos, tomēr, neņēma vērā nozīmīgas iekšējo stimulu raksturiezīmes kā īpašības, kas raksturīgas cilvēkiem, piemēram, to mērķi, motivācija, uztveres pasaules, domāšanas, paškontroles un garīgā pasaule. Šī iemesla dēļ ir neiespējami ar biheviorisma pamatideju pilnībā izskaidrot visas uzvedības reakcijas. Bet, neskatoties uz šādu faktu, biheiviorisms turpina saglabāt savu plašo ietekmi uz praktisko psiholoģiju.
Skolās skolotājs ir galvenais un noteicošais, kas palīdz strukturēt skolēna uzvedību atbilstoši izvirzītajiem mērķiem un uzdevumiem. Tieši biheiviorisma modelis galveno disciplīnas nodrošinātāja lomu uztic skolotājam, skolēnu neuzskatot par pietiekami saprātīgu, lai pats kontrolētu savu uzvedību. Skolotājs var izmantot visādus paņēmienus, lai veicinātu skolēna attīstību uz pozitīvo pusi. Piemēram, mācību materiālu sadalīšana mazos gabaliņos, lai skolēni, mācoties no maza, kodolīga materiāla, veiksmīgāk apgūtu mācību vielu, nekā mācoties no gara teksta, kas skolēniem ir nepiesaistošs. Lai palielinātu iespēju gūt panākumus, saturu var veidot tā, lai vadītu bērnu pareizās atbildes virzienā, kas skolēnam liktu pašam nonākt pie rezultātiem, un skolēns saglabās zināšanas uz ilgu laiku. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register