Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:388635
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.03.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract


Attīstības plāna vides pārskatā, ko par Spilves pļavām sagatavoja vides eksperti, atzīts, ka teritorijas zonējums nav balstīts uz bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, jo paredz saglabāt kā dabas un apstādījumu teritorijas no bioloģiskās daudzveidības viedokļa mazvērtīgas pļavas, tajā pašā laikā pakļaujot transformācijai bioloģiski vērtīgas pļavas. Vides ministrija neaizsargā bioloģiski vērtīgo Spilves pļavu daļu. Pēc Vides ministrijas iniciatīvas jaunajā Rīgas pilsētas attīstības plānā bioloģiski nevērtīgas Spilves pļavu teritorijas noteiktas kā aizsargājamas, bet bioloģiski vērtīgas un aizsargājamas - būs pakļautas apbūvei (1. att.), liecina aģentūras LETA rīcībā esošie vides speciālistu atzinumi. (Kalniņa, 2005; LETA, 2006) 1. att. Teritorijas plānotā (atļautā) izmantošanas karte(Rīgas teritorijas plānojums..., 2005)

Attīstības plānā kā «apstādījumi un dabas teritorija» noteikta platība tieši rietumu daļā no Bolderājas dzelzceļa (starp Kleistiem, Lāčupīti, dzelzceļu, Hapaka grāvi, Kleistu ielu, Buļļupi un pilsētas robežu, ieskaitot Spilves pļavas). Plāna īstenošana var būtiski samazināt putnu sugu daudzveidību Rīgas pilsētā.
Veicot ietekmes uz vidi novērtējumu, rietumu daļā no Bolderājas dzelzceļa nekādas bioloģiski vērtīgas un aizsargājamas sugas nav konstatētas. Bioloģiski vērtīgas sugas satopamas tikai austrumu teritorijās otrpus dzelzceļa (2. att.), jo visi vērtīgie Spilves pļavu biotopi atrodas uz austrumiem (lidlauka teritorijas pļavās konstatētas īpaši aizsargājamas augu sugas: jumstiņu gladiola un dzegužpirkstīte) no Bolderājas dzelzceļa virzienā uz Daugavu, bet pļavās uz rietumiem no dzelzceļa, aug, kā teikts vides pārskatā - parastā kamolzāle, pienene, parastā usne. (LETA, 2006)…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1129970
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register