Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:368674
 
Evaluation:
Published: 13.11.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

6. Vadība un personāls

6.1. Plānotais uzņēmumā nodarbināto darbinieku skaits (vadība un pārējie).

Salonam ir nepieciešams izplānot un nolīgt vajadzīgo cilvēku skaitu katrai darba sfērai ar konkrētām zināšanām. Plānojot personālu, nepieciešamas ņemt vērā potenciālā darbinieka izglītības līmeni, izglītības iestādes tipu, specialitāti, pieredzi, praktiskās, sabiedriskās, intelektuālās prasmes, personiskās īpašības, ietekmi uz citiem, prasmi strādāt komandā.

Jānoskaidro tie avoti, no kuriem var tikt piesaistīti darbinieki. Jāizvēlas izdevīgākie varianti. Jāizveido stratēģiskais plāns darbinieku vervēšanai, atlasei, apmācībai, attīstībai, novērtēšanai. Darba piedāvājums tiks publicēts Valmieras rajona laikrakstā ”Liesma” un Vidzemes reklāmas avīzē ”Tava izvēle”, kā arī sludinājums Valmieras rajona radiostacijā un Valmieras televīzijā kopā ar jaunā uzņēmuma reklāmu.

Jāplāno darbinieku savstarpējā sadarbošanās, komandas veidošana. Uzņēmumā jāstrādā darbiniekiem, kuri viegli spēj pielāgoties jauniem apstākļiem un cilvēkiem, kuri ir sabiedriski, komunikabli, ar humora izjūtu.

Salonam ir jāsagatavo nākotnes darbinieku vajadzību prognoze, jānovērtē nākotnes pieprasījums un kvalifikācija. Ar laiku salons atbalstīs kādu konkrētu studentu, kas apgūst šūšanu vai modes lietas, lai izglītotu un tad algotu šo darbinieku. Nākotnes piedāvājuma novērtēšana_ salonam paplašinoties, noteikti vajadzēs pieņemt jaunus darbiniekus, tātad ir jāplāno personāls nākotnes periodam, ņemot vērā salona iekšējās aktualitātes un ārējās vides faktorus

Pirms notiek personāla atlase, salonam ir jānosaka darba vajadzības konkrētam amatam: darba piedāvajuma definēšana un personas īpašību apraksts. Darba piedāvājumos, kas tiks ievietoti vietējos masu mēdijos, tiks iekļauta šāda informācija: uzņēmums, darba vieta, prasības pretendentiem (zināšanas, profesionālā pieredze, īpašības, dotumi), pieteikšanās kārtība (veids, laiks, vieta, dokumenti).

Lai varētu izvēlēties labākos cilvēkus darbam salonā, tiks rīkots konkurss, kur pēc CV (Curiculum Vitae – personības apraksts) un motivācijas vēstulēm tiks atlasīti labākie kandidāti. Tie tiks aicināti uz pārrunām jeb darba in terviju, kurā tiks novērtē†as cilvēka darba un komunikācijas spējas, kā arī cilvēka personība un viņa uzskati.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register