Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:606938
 
Evaluation:
Published: 12.05.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 13 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija Latviešu valodā    3
  Anotācija Angļu valodā    4
  Ievads    5
1.  Literatūras apskats    7
1.1.  Kāposti un to skābēšana    7
1.2.  C vitamīna fizioloģiskā nozīme    8
1.3.  C vitamīna atklāšana un vēsture    10
1.4.  Askorbīnskābes struktūra    11
1.5.  Askorbīnskābes fizikālās un ķīmiskās īpašības    13
1.6.  C vitamīna izmantošana pārtikas rūpniecībā    13
1.7.  C vitamīna sintēze    14
1.8.  C vitamīna noteikšana    15
1.8.1.  Askorbīnskābes polarogrāfiskā noteikšana    16
1.8.2.  C vitamīna noteikšana pēc Tilmansa metodes    17
2.  Eksperimentālā daļa    18
2.1.  C vitamīna noteikšana laboratorijā    18
2.2.  Anketēšana    20
3.  Eksperimentālās daļas rezultātu analīze    21
  Secinājumi    24
  Izmantotie avoti    25
  Pielikums    26
1.pielikums.  Skābētu kāpostu pagatavošana    26
2.pielikums.  Aptauja   
Extract

Izvēloties darba virzienu, galvenā vadlīnija ir intereses par bioķīmiju. Šī zinātne pēta ķīmiskos procesus, kas notiek dzīvajos organismos. Tātad šajā darbā tiek pētīta C vitamīna koncentrācijas atšķirība svaigiem un skābētiem galviņkāpostiem.
Vitamīnus nereti apzīmē par uztura papildus faktoru. Šis apzīmējums neatbilst vitamīnu īstajai nozīmei: tie ir tikpat nepieciešami uztura elementi kā visas citas vielas, kas ietilps cilvēka ķermeņa sastāvā. Ir zināms, ka vitamīnu trūkums organismā rada visai nopietnus dažādu orgānu un pat visa organisma darbības traucējumus. Viena vitamīna trūkums var kavēt citu vitamīnu izmantošanu, jo visi vitamīni uz organismu iedarbojas sava starpā saistīti.
Ir ļoti interesanti aplūkot tautā vispārpieņemto priekšstatu, ka skābos kāpostos ir vairāk C vitāmīns, nekā svaigos. Šī tēma ir ļoti aktuāla ziemas mēnešos, kad cilvēki pārtikā vairāk izmanto konservētus produktus, to skaitā skābus kāpostus. Askorbīnskābe ir viens no populārākajiem un vienkāršāk uzņemamajiem un neatliekamajiem ūdenī šķīstošajiem vitamīniem. Mūsu organisms nespēj veidot šī vitamīna rezerves, tādēļ nedrīkst atlikt tā kvalitatīvu uzņemšanu, lai uzturētu labu veselību un imunitāti.
Kāpēc organismam nepieciešams C vitamīns? Kāpēc C vitamīna daudzums mainās atkarībā no galviņkāpostu pagatavošanas veida? Uz šiem jautājumiem rodamas atbildes šajā zinātniski pētnieciskajā darbā.

Darba tēma: C vitamīna satura noteikšana svaigos un skābētos kāpostos.

Darba mērķis: Noskaidrot C vitamīna koncentrācijas atšķirību svaigos un skābētos galviņkāpostos.

Hipotēze: Skābētos galviņkāpostos ir vairāk C vitamīns nekā svaigos galviņkāpostos.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1131682
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register