Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:666659
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.01.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ģeogrāfiskais stāvoklis    3
2.  Iedzīvotāji    4
3.  Valsts iekārta    5
4.  Ekonomiskais raksturojums    7
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Extract

Čehijas Republika atrodas Centrāleiropā un aizņem 78,9 tūkstoši km2, ziemeļos tā robežojas ar Poliju, austrumos ar Slovākiju, dienvidos ar Austriju, rietumos un ziemeļos ar Vāciju. Valsts galvaspilsēta ir Prāga, kuras iedzīvotāju skaits tuvojas 1,3 miljoniem. Čehijas valsts jau vēsturiski daļas 3 apgabalos: Čehija, Morāvija un Silēzija. Lielākās pilsētas ir Brno, Ostrava, Česke Budejovice, Zlīna, Hradecklārove, Libereca, Mosta, Plzeņa.
Čehijas Republika atrodas galvenajā Eiropas ūdensšķirtnē, no kuras iztek upes, kas ieplūst Ziemeļu, Baltijas un Melnajā jūrā. Lielākās no tām ir Elba (357 km) ar pieteku Vltava valsts rietumu daļā un Morava (329 km) – Austrumu daļā.
Apvidus reljefs ir pietiekami daudzveidīgs. Valsts ainavu pārsvarā veido augstienes un vidējā augstuma kalni – Čehu masīvs un Čehu – Morāvu augstiene. Augstākā virsotne ir Snežka – 1602 m virs jūras līmeņa.
Čehijā ir arī auglīgie līdzenumi un slavenie čehu meži. Mežu masīvi atrodas valsts kalnainajā daļā, kā arī centrālajā Čehijā. Izplatītākās koku sugas Čehijā ir priede, egle, dižskābardis un ozoli. Bieži sastopams ir arī bērzs. Dabas aizsardzība valstī ir sena tradīcija, tieši tādēļ daudz valsts apgabali atšķiras ar ekoloģisko tīrību un ir populāras atpūtas un tūrisma vietas. Aptuveni 12% valsts teritorijas aizņem dabas rezervāti (1351 rezervāts), tai skaitā 3 lielākie nacionālie parki ar kopējo platību 1 111,2 km2.
Plašie mežu masīvi ir lieliska atpūtas vieta iedzīvotājiem un labvēlīgi dzīves apstākļi meža dzīvniekiem – aļņiem, bebriem, fazāniem un zaķiem.
Masveida atpūtai tiek izmantoti mākslīgie ezeri, lielākais no tiem ir Lipno (4870 ha). Dienvidčehijā atrodas daudz dīķu, kuri paredzēti saldūdens zivju audzēšanai.
Valstī ir vairāki ārstnieciskā minerālūdens ieguves avoti. Minerālie un termālie avoti, ārstnieciskie dūņu ezeri un peldvietas kļuva par iemeslu kūrortu celtniecībai.
Klimats ir mērens, pārejošs no piejūras uz kontinentālu. Siltas vasaras ar vidējo jūlija temperatūru +200C. Vēsas un mitras ziemas, vidējā janvāra temperatūra ir no 00C līdz +50C.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register