Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:872352
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.12.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
2.  Ievads    3
3.  Statistika par Cēsu pilsētas iedzīvotājiem    4
4.  Partijas struktūra    7
5.  Partijas programma    8
6.  Partijas kandidāti Cēsu pilsētas domes vēlēšanām    10
7.  LZS kandidātu CV    11
8.  Konkurentu analīze    14
9.  LZS reklāmas kampaņa    16
10.  Politisko partiju reklāmas ietekme uz vēlēšanu rezultātiem    17
11.  Iepriekšējo pašvaldību vēlēšanu analīze    18
12.  Zaļo un zemnieku savienību veidojošās politiskās partijas    20
13.  Partijas ētikas kodekss    21
14.  Izmantotās informācijas avoti    22
Extract

Centriskā partija Latvijas Zemnieku savienība aizstāv Latvijas nacionālās intereses. Tās darbības mērķis ir nodrošināt visiem tās iedzīvotājiem pārtikušu dzīvi brīvā, neatkarīgā un stiprā Latvijā.
Latvijas Zemnieku savienība atjaunota 1990. gadā uz Latviešu Zemnieku savienības un citu pirmskara Latvijas Republikas agrāro partiju bāzes.
Latvijas Zemnieku savienībai bija būtiska nozīme valsts attīstībā. Tā deva Latvijas valstij trīs prezidentus - Jāni Čaksti, Albertu Kviesi un Kārli Ulmani. No 18 Ministru kabinetiem, kas darbojās parlamentārisma periodā, 15 valdībās Zemnieku savienība bija galvenais koalīcijas spēks, bet 12 valdības tieši vadīja Zemnieku savienība.
Pēc neatkarības atgūšanas Zemnieku savienība aktīvi iesaistījās Latvijas ekonomisko un politisko problēmu risināšanā. 5. Saeimā Zemnieku savienība ieguva 12 deputātu vietas un deva Valsts prezidentu Gunti Ulmani.
Tagad, gadsimtu mijā Latvijas Zemnieku savienība pārskata savus darbības virzienus, tos ievērojami paplašinot un precizējot. Sakarā ar Latvijas virzību uz ES, partija paredz ievērojami paplašināt savas starptautiskās aktivitātes. Pēc saviem darbības mērķiem, virzieniem un jaunās programmas satura tā tuvinās līdzīgi domājošām centriskām partijām Eiropas Savienībā. Līdz ar partijas darbības sfēras paplašināšanos un jauniem akcentiem programmā un ņemot vērā radniecisko partiju starptautisko pieredzi, kā arī lai uzlabotu darbības koordināciju Eiropas Savienības ietvaros, Latvijas zemnieku savienība papildina savu pašreizējo nosaukumu un turpmāk sauksies Centriskā partija Latvijas Zemnieku savienība (Centriskā partija LZS).
Bezdarbnieku vidū lielāku īpatsvaru sastāda sievietes, izņemot vecuma grupu “50 un vecāki”, kur ir izlīdzinājies sieviešu un vīriešu skaits.
Lielāko bezdarbnieku skaitu veido cilvēki ar vidējo, vidējo profesionālo un pamata izglītību.
Liels ir cittautībnieku īpatsvars bezdarbnieku vidū. To varētu skaidrot ar stingro valodas likumu un darba devēju prasību – zināt latviešu valodu.
Nodarbinātības valsts dienesta Cēsu filiāle ir veikusi pētījumu par kvalifikācijas kursus beigušo un darbu ieguvušo sakarībām - 60% no visiem, kas beiguši kursus, ir iekārtojušies darbā - tas ir labs rādītājs un vieš uzticību organizēto kursu kvalitātei.
Cēsinieki! Mēs, LZS saraksta deputātu kandidāti, apzināmies, ka ievēlēšanas gadījumā mums jāuzņemas atbildība par nozīmīgiem uzdevumiem Cēsu pilsētā. To sāksim ar pilsētas attīstības stratēģijas pieņemšanu tuvākajiem 10 - 15 gadiem. Nepieļausim noniecināt Cēsu vārdu! Cienīgi sagaidīsim Cēsu 800.gadu jubileju! Padarīsim Cēsis par Vidzemes pērli!

Uzņēmējdarbība un tūrisms
Veicināsim uzņēmējdarbību Cēsīs, tā rezultātā radot jaunas darba vietas. Privatizācijā iegūtos līdzekļus ieguldīsim uzņēmējdarbības attīstībā izveidosim krājaizdevumu sabiedrību.
Inventarizēsim vecpilsētas būves, panākot graustu nojaukšanu vai restaurāciju.
Sakārtosim pilsētas ielas, ietves un apgaismojumu.
Mainīsim transporta apstāšanās un maksas stāvvietu izmantošanu, ievērojot iedzīvotāju intereses.
Efektīvi risināsim Cēsu pilsētai svarīgus jautājumus. Izveidosim savstarpējās sadarbības padomi (pilsētas dome - rajona pašvaldība - sabiedriskās organizācijas), lai risinātu Cēsīm nozīmīgus jautājumus.
Piedāvāsim autopārvadātājiem satiksmes maršrutus uz Saulrītu sporta zāli un Gaujaslīčīem.
Veidosim starptautiskus projektus, izmantojot sadarbības partnerus ārvalstīs, lai Cēsis kļūtu par tūrismam pievilcīgu pilsētu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1214914
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register