Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:251007
 
Evaluation:
Published: 17.10.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Extract

Izziņa sākas ar sajušanu – acis, ausis, āda.[2]
Cilvēka izziņas objekti, tie ir idejas, kuras ir 1) vai nu īstenībā iespiestas uz sajūtu orgāniem, vai 2) tādas, kuras tiek uztvertas, novērojot dvēseles stāvokļus un darbību, vai, beidzot, 3) idejas, kuras, vai nu savienojot vai pārdalot, vai vienkārši priekšstatot tās idejas, kuras sākotnēji uztvērām iepriekšminētajos veidos.
Ar redzes palīdzību es iegūstu idejas par gaismu un krāsām to dažādās pakāpēs un variācijās. Oža dod man smaržas, garša – garšas, un dzirde atklāj prātam skaņas to visā toņu dažādībā un salikumā.
Cilvēks ir vārdiski domājoša dzīvā būtne.[2]
Vārdi ir tie, kas ļauj mūsu domas padarīt zināmas sev un citiem, un, lai cik tas vienkārši nebūtu, vārdi ir tie, bez kuru palīdzības mums nebūtu mūsu domu. Vārds ir tas, kas paver ceļu mūsu sirdij pie citiem. Vārds ir tas, kas rada daļu pirmā iespaida par mums un ļauj to saglabāt, ja sakrīt ar darbiem. Mūsu domas fiksējas ar vārdiem.
Tas, cik katrs mēs esam individuāls un savādāks par citu, liek mums atrast savas domas pareizu izteiksmi vārdos, ja mums ir svarīgi, lai šis cilvēks, kam mēs to sakām, saprastu. Nereti vienam vārdam ir vairākas nozīmes, tāpat kā nereti mūsu darbība pauž dažādas nozīmes.
Arī izteiktos vārdus mēs izprotam katrs savādāk. Un bieži vien vārdam var būt vairākas nozīmes. Un, jo vairāk to, jo lielākas iespējas neuztvert pareizo. Bet, vai tāpēc nerunāt? Zinām taču to, ka bieži vien labs vārds ir spējīgs izdarīt un palīdzēt daudz vairāk, kā viss cits un tas neko mums nemaksā. Labs vārds ir tas, kas uztur. Labs vārds, ja tā nav lišķība, ir labas domas un labas domas – tas ir gaišuma simbols un vērtība, kuru vajadzētu iemantot pēc iespējas vairāk.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1190427
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register