Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
8,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:408748
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.12.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 27 units
References: Used
Extract

Politiskās un ekonomiskās reformas, Latvijai pārejot uz tirgus ekonomiku, skāra arī sociālo sfēru. Pašreizējā brīdī uzņēmēji sāk apzināties, ka efektīvu ražošanas procesu nevar panākt bez cilvēcisko resursu līdzdalības, un sekojoši nepieciešams radīt pilnvērtīgus darba un iniciatīvas stimulus saistībā ar augstu organizētību un disciplīnu.
Pašreiz tirgus ekonomika diktē pavisam citus noteikumus cilvēcisko resursu pārvaldes sfērā. Šodien menedžerim jāpanāk nevis padoto maksimālā aktivitāte (tā kā tas bija vēl pirms desmit gadiem), bet gan aktivitāte jāveicina līdz optimālam līmenim, t.i. nepieciešams, lai cilvēkam veidotos objektīva nepieciešamība kaut ko izdarīt, stimuls kaut kādai darbībai, kura netieši būtu vērsta uz organizācijas mērķu sasniegšanu.
Personāla motivācija atrodas gan problēmu, gan arī organizācijas panākumu krustpunktā. Zināmā mērā motivācija noved pie ražīgākas darbības un ne mazākā mērā kā tehnoloģiskā pārapbruņošanās. It īpaši tas ir svarīgi tūrisma nozarē, jo tūrisma aģentūrām galveno priekšrocību Latvijas konkurences tirgū rada nevis mūsdienu tehnoloģijas, bet cilvēciskie resursi, kas ir galvenais ražošanas faktors. Jo tieši tie ir iesaistīti tūrisma pakalpojumu pārdošanas un radīšanas procesā, kas savukārt nozīmē, ka ir tieši saistīti ar organizācijas pārdošanas un peļņas apjomu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register