Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:883375
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Savukārt, kā to nosaka Iesniegumu likuma 1.pants, šī likuma mērķis ir veicināt privātpersonu līdzdalību valsts pārvaldē. Kodolīgi sakot, Iesniegumu likums regulē Satversmes 104.pantā noteiktās tiesības realizāciju – iesniegumu iesniegšanas, izskatīšanas, atbildēšanas uz to procesu.
Taču personas tiesības vērsties valsts iestādē ar iesniegumu nav absolūtas, tās var ierobežot, piemērojot samērīguma principu, ja persona nepamatoti pieprasa informāciju, tas prasa pārmērīgus resursus no valsts iestādes, kā arī, šie iesniegumi ierobežo citas personas cilvēktiesības vai darbojas pretēji cilvēktiesību būtībai.
Interpretējot Satversmes 116.pantā cilvēktiesību ierobežojumu pamatojumu, kas ir sekojošs „(..) lai aizsargātu citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību un tikumību,” , jāsecina, ka par ļaunprātīgu tiesību vērsties valsts iestādē ar iesniegumu ir uzskatāma tāda šo tiesību realizācija, kas ir pretrunā ar iepriekšminētā Satversmes panta formulētajiem nosacījumiem.
Savukārt ANO Starptautiskā pakta par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām 5.panta pirmā daļa paredz, ka „ (..) neko šajā paktā nedrīkst interpretēt tādējādi, lai kādai valstij, grupai vai personai būtu jebkādas tiesības iesaistīties vai veikt jebkādu darbību, kuras mērķis ir iznīcināt jebkuras šajā paktā atzītās tiesības un brīvības vai ierobežot tās lielākā mērā, nekā paredzēts šajā paktā.”

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register