Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Cilvēktiesību ievērošana Islāmā: Islāma piekritēju un rietumu izpratne

     Evaluated!

    Research Papers19 Religion

4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:892396
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Used
Extract

Islāms un tajā ietvertās vērtības , sabiedriskās nostādnes , tai skaitā arī uzvedības normas, it īpaši pēc 2001. gada 11. septembrī ASV notikušā terora akta, Rietumu sabiedriskajā domā guva klaji negatīvu nokrāsu.

Aplūkojot šādas attieksmes veidošanās procesus vēsturiskajā šķērsgriezumā , redzams , ka negatīvu noslieču rašanās attiecībā uz islāmu un islāmisko pasaules skatījumu, Rietumu sabiedrībā ir datējama jau ar 17. gadsimta sākumu. Piemēram, Dienvideiropā par Korāna atrašanu kristīgajai reliģijai piederošas personas īpašumā, draudēja nāvessods - sadedzināšana uz sārta.

Mūsdienās galvenie Rietumu pasaules pārmetumi , kuri tiek izteikti islāma valstīm , balstās uz atšķirīgu pieeju cilvēktiesībām, kuru ievērošana ir viens no Rietumu demokrātijas pamatprincipiem . Savukārt islāma ticības pārstāvji cenšas atspēkot pārmetumus, norādot uz Rietumu sabiedrības nepareizu pieeju islāmam .

Referāta mērķis ir sniegt pamatotus secinājumus par cilvēktiesību ievērošanu islāmā no tiesiskā redzespunkta , salīdzinot pieeju cilvēktiesībām gan no Rietumu sabiedrības skatījuma, gan aplūkojot to caur islāma prizmu , saskaņā ar ANO „Vispārējo cilvēktiesību deklarācijas” saturu.
Vēsturiskās attīstības gaitā islāma ticīgo skaits salīdzinot ar citām reliģijām ir nepārtraukti palielinājies. Pastāv valstis, kuru konstitūcijā un likumdošanas aktos ir precīzas norādes uz islāmu kā valsts noteicošo reliģiju vai arī atzīmēts , ka attiecīgā valsts ir islāma valsts.

Tāpat ir valstis, kurās islāms ir nodalīts no valsts formālās funkcionēšanas pamatnostādnēm, kā tas ir , piemēram, Turcijā. Vienlaikus, šādās valstīs uz islāma normām balstīto paražu ievērošana nav izslēgta pat tajos gadījumos, kad tās ir pretrunā ar attiecīgās valsts oficiālo likumdošanu .

Bez tam svarīgi atzīmēt , ka iepriekšējos gadsimtos izveidojušās islāma normas , lielā vai ne tik lielā mērā , atkarībā no konkrētās valsts joprojām funkcionē mūsdienu likumos. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1179537
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register