Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:837811
 
Evaluation:
Published: 04.04.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Objekta raksturojums    4
2.  Ārējie riski un rīcība riska gadījumos    6
3.  Radiācijas avārijas    8
4.  Rīcība iestādē radiācijas avārijas gadījumā    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Extract

Ievads


Darba mērķis ir izstrādāt rīcības plānu objekta ārējā riska faktoru noteikšanai un rīcību ārkārtējo situāciju gadījumos. Noteikt organizatoriskos principus apziņošanai, atbildīgo personu nozīmēšanai, seku likvidēšanai, sadarbībai ar citiem dienestiem.
Manuprāt, būtiski ir apkopot iepriekšējo pieredzi un izdarīt pareizus secinājumus. Šādi plāni ir regulāri pilnveidojami, jo jāņem vērā izmaiņas pašā objektā, izmaiņas, kas notikušas valsts un pašvaldību iestādēs, avārijas un glābšanas dienestu funkcijās, materiāli tehniskajā nodrošinājumā. Nozīme var būt arī grozījumiem dažādos tiesību aktos. Liela nozīme ir personāla apmācībai kā pareizi rīkoties ārkārtas situācijās, jo tā iespējams būtiski samazināt riska faktoru, nodrošināt cilvēku, materiālo vērtību evakuāciju vai pārvietošanu. Jānozīmē ir atbildīgā persona personāla apmācīšanai, jāizveido glābšanas komanda. Regulāri ir jāpārbauda objektā esošās drošības sistēmas, tās ir jāpilnveido. Jāpilnveido ir arī sakaru sistēmas, trauksmes izziņošanas sistēmas un avārijas signalizācijas sistēmas.
Savā darbā izstrādāšu Liepājas pilsētas centrālās slimnīcas rīcības plānu ārkārtējās situācijas gadījumā pie radiācijas avārijas.

1. Objekta raksturojums

Liepājas pilsētas centrālā slimnīca (LPCS) atrodas dažu kilometru attālumā no pilsētas centra. Slimnīcas adrese ir Slimnīcas ielā 25, Liepājā. LPCS ir lielākā slimnīca Liepājas rajonā un otra lielākā slimnīca Latvijā. Slimnīcas apkārtējā teritorija ir 54,016 m2.
Liepājas PCS atbilstoši Liepājas apbūves noteikumiem atrodas sabiedrisko iestāžu apbūves teritorijā, kurai blakus atrodas apstādījumu zona, kas pāriet valsts mežu zonā līdz Grobiņas – Ventspils šosejām. 500m attālumā uz ziemeļiem atrodas daudzstāvu apbūves teritorija, kurā atrodas 4 gab. 104.sērijas dzīvojamās mājas ar vidējo iedzīvotāju skaitu ap 600. Slimnīcas dienvidu un rietumu pusē vairāku km2 platībā atrodas lauksaimniecībā izmantojamās zemes, kuras vienu daļu aizņem „mazdārziņu” teritorija.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1143190
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register