Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:825102
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.12.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Extract

1918. gada 18. novembra Latvijas Republikas proklamēšanas akts politiski pasludināja, ka radusies jauna, no Krievijas impērijas neatkarīga valsts. Ritot gadu desmitiem un simtiem, Latvijas teritorijā bija radusies noteikta tiesību sistēma, ko jaunā valsts, ciktāl tā nebija pretrunā ar pašas interesēm, pārņēma. Līdzīgā situācijā Latvija atradās pēc 1990. gada 4. maija, kad politiski tika pasludināta Latvijas valstiskuma atjaunošana.
Tā kā Latvija ir ļoti jauna valsts un savu neatkarību atjaunoja tikai pirms nedaudz vairāk kā 10. g., tās konstitūcijā un likumdošanā ir daudz nepilnību, kuras būtu jānovērš, jo valstij jābūt sakārtotai likumdošanai, lai tā varētu normāli eksistēt un darboties tās iekārta. Šādas problēmas pastāv arī muitas un robežkontroles likumdošanā un realizēšanā. Lai valsts normāli darbotos, vispirms ir jāsakārto tās robežkontrole un nodokļu iekasēšana. Vēlējos izprast šo sarežģīto sistēmu, un vairāk iedziļināties tās darbība, kā arī informēt citus Latvijas iedzīvotājus par tās darbību un robežšķērsošenas kārtību uz Latvijas Republikas robežas izvēloties un izstrādājot šo zinātniski pētniecisko darbu.
Muita kā attīstības gaitā veidojusies sarežģīta tiesību sistēma nav iespējama bez tiesiskās pēctecības faktora. Šis nelielais pētījums palīdzēs saprast šo vēsturiski sarežģīto muitas sistēmas attīstību un tagadējo darbību, kā arī tieši Alūksnes rajonā esošā Veclaicenes muitas kontrolpunkta darbībā.
Ar terminu “muita” ekonomiski tiek apzīmēts maksājums. Šis pats termins tiesībās tiek lietots plašākā nozīmē, apzīmējot ar to tiesiski izveidotu sistēmu, kas ietver sevī valsts noteiktu muitas politiku un muitas struktūru, kura administratīvā veidā realizē šo politiku. Šis pētījums ir ieskats “muitas” kā administratīvas struktūras jeb iestādes darbības vēsturē un šodienā, kā arī šis sistēmas trūkumos un nepilnībās.
Mērķis izstrādājot šo darbu – izpētīt un izprast Latvijas muitas sistēmu un izpētīt tās attīstību Latvijas teritorijā balstoties uz Veclaicenes robežšķērsošanas punkta darbību.
Darba uzdevums:
• Latvijas Muitas vēsturiskās attīstības izpēte sākot ar vissenākajām liecībām par muitošanu Latvijas teritorijā līdz atjaunotās Latvijas Muitas darbībai.
• Vispārēja Latvijas Republikas robežšķērsošanas punktu darbības izpēte un klasifikācija.
• Veclaicenes muitas kontrolpunkta darbības un problēmu izpēte atjaunotās Latvijas laikā, kā arī izpētīt tā vēsturisko attīstību.
Darba hipotēze – Tā kā Latvijas valstij ir daudz ekonomisku problēmu, tad Lai šīs problēmas risinātu, vispirms jāsakārto tās robežkontrole un nodokļu iekasēšana, lai tās varētu efektīvi darboties un nestu maksimāli lielus ienākumus valsts budžetā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register