Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:636762
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.01.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS   
  CIVILPROCESUĀLO TIESĪBU PRINCIPU JĒDZIENS   
  Vērības   
  CIVILPROCESUĀLO TIESĪBU PRINCIPI   
  KOPSAVILKUMS   
  BIBLIOGRĀFIJA   
Extract

Civilprocesuāla tiesību aizsardzības forma ir visoptimālāk piemērota lietu apstākļu noskaidrošanai tiesā un to pareizai atrisināšanai saskaņā ar likuma norādījumiem. Tas ir pamatots ar civilprocesuālās tiesību aizsardzības formas demokrātiskumu.
Principu jēdziens un nozīme izskatot lietas civilprocesuālajā kārtībā. Kādas noteiktas tiesību nozares specifika izpaudās visspilgtāk tiek atspoguļota tiesību principos.
Vārds „princips”, tulkojot no latīņu valodas, nozīmē „pamats” vai „pirmsākums”. Tiesību teorijā ar principu saprot normatīvi vadošus sākumus, kuri ir tieši izteikti tiesībās un kuri raksturo to saturu, iestiprinātās tiesībās sabiedriskās dzīves likumsakarības. Principi ir tas, kas veido tiesību būtību, rāda mums to saturu. Principos mēs varam saskatīt gan tiesību vispārējās iezīmes, gan kādas atsevišķas tiesību normas iezīmes. Tiesību principi ir skaidri izteikti konkrētajos tiesību norādījumos. Tiesību principi it kā izšķīst tiesībās un ir netieši ir iekļauti gandrīz visās tiesību normās.
Tiesību nozares normas parasti veidojas un attīstās kāda noteiktas principa vai principu grupas ietekmē. Tātad, zinot tiesību nozares principus mēs varam spriest par konkrētas tiesību nozares normām.
Sanāk, ka civilprocesuālie principi ir dotās tiesību nozares pamatnostādnes, kas atspoguļo tās specifiku un saturu. Civilprocesuālie principi noteic kādai ir jābūt civillietu izskatīšanas process tiesā, lai atbilstu likumības, patiesības un taisnības ideāliem. Principi atspoguļo dotās tiesību nozares specifiku, tās galvenās raksturīgas īpatnības un koncentrē sevī civilprocesuālo tiesību regulēšanas metodi un priekšmetu. Principi aptver visus procesuālus institūtus un noteikumus, norāda procesa mērķi un šo mērķu sasniegšanas metodes, noteic civilprocesuālo tiesību subjektu darbības saturu, kā arī dotās nozares vispārējo attīstības virzienu un turpmāko pilnveidošanu. Visi papildinājumi un izmaiņas, kurus ietver civilprocesuālās tiesībās veidojas pirmām kārtām no nozares principiem.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1351688
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register