Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:387576
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.05.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Cukurs - visi zina šo vārdu, tā vārda saldo garšu. Daudzi to zina tikai kā tas jāizmanto tējai vai kafijai. Bet ir liela daļa tādu cilvēku, kuri nezin šīs saldās vielas saturu, vēsturi un iegūšanu. Šeit būs neliels ieskats cukura vēsturē, saturā un iegūšanā.

IESKATS CUKURFABRIKU UN CUKURA VĒSTURĒ

Cukura rūpniecība izveidojās Krievijā 18. gs. sākumā. Pirmās cukurfabrikas tika uzceltas Pēterburgā, Maskavā un Karugā. šīs cukurfabrikas pārstrādāja pievesto jēlcukuru.
Pirmā cukurfabrika Krievijā, Tulas guberņā tika uzcelta 1802. gadā, kura pārstrādāja vietējo cukurbiešu izejvielas. Latvijā pirmā cukurfabrika cukurbietes sāka pārstrādāt 1926. gadā.
Pašlaik Latvijā darbojas vairākas cukurfabrikas. Lielākā no tām ir Jelgavas cukurfabrika. Šinī cukurfabrikā strādā ar jēlcukuru un cukurbietēm. Balinātājus nelieto. Fabrika strādā dienu un nakti ieskaitot sestdienu un svētdienu. Vienā diennaktī fabrika saražo 2200. t. cukura. Līdz šim brīdim jau ir saražots šinī gadā 63000. t. cukura. Ražo balto, nedaudz dzelteno cukuru. Fasē ar rokām. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register