Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
5,49
You save:
0,93 (17%)
Discounted price*:
4,56
Purchase
Add to Wish List
ID number:372774
Evaluation:
Published: 19.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 12 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    6
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    7
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana    7
4.  Porciju skaitu aprēķins    9
5.  Ēdienkartes sastādīšana    10
6.  Ēdienu receptūru sastādīšana    12
7.  Dienā nepieciešamo pārtikas produktu daudzuma aprēķins    23
8.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    23
9.  Gaļas (liemeņa) izvērtēšana, izmantošana    25
Extract

Mēs visi zināt, ka tā bija, ir un tā būs, ka cilvēks ēdis! Un cilvēks ēd netikai mājās, bet arī sabiedriskos ēdināšanas uzņēmumos. Bieži vien cilvēks dodas uz ēdināšanas uzņēmumu tāpēc, ka slinkums pašiem kaut ko gatavot vai vienkārši gribas izbaudīt interesantu un neparastu ēdienu daudzveidību. Bet dažiem tas ir kā dzīves stils.
Lai uzņēmums nestu peļņu, kā arī pašam būtu interesanti strādāt, visu rūpīgi jāizplāno, sakot no telpām, beidzot ar produktu pasūtīšanu. Tāpēc ir ļoti svarīgi mācēt pareizi sastādīt ēdienkarti, tā lai ēdienkarte atbilstu uzņēmuma veidam un klientu grupai.
Savā darbā izstrādāju ēdienkarti bērnu kafejnīcai “Pasaka”. Tā kā kafejnīca vairāk akcentēta uz bērniem, bērnu “ēdieniem” – saldiem, tāpēc savā ēdienkartē iekļauju vairāk saldos kokteiļu un saldus ēdienus.
Kā arī darbā veicu stirnas gaļas izvērtēšanu. Šī uzdevuma mērķis bija izvērtēt stirnas gaļu arī no tāda viedokļa, kādus ēdienus var pagatavot no stirnas gaļas?, kādi zudumi rodas?

Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums

Bērnu kafejnīca “Pasaka” ģimenes uzņēmums, kas atrodas Jelgavā (Raiņa parka tuvumā). Savu izvēli, kāpēc es izvēlējos izstrādāt ēdienkarte tieši bērnu kafejnīcai, varu pamatot ar vairākiem punktiem.
1.Pirmkārt, Jelgavā nav tāda ēdināšanas uzņēmuma kā bērnu kafejnīca. Kur tiek padomāts gan par bērniem, gan par pieaugušiem.
2.Otrkārt, gribas, lai bērniem būtu tāda vieta, kur viņi var justies kā pieaugušie, jo tur būs viņu pasaule, kur gan ēdienkarte, gan interjers būs pieskaņots viņu vēlmēm un prasībām.
3.Treškārt, šajā kafejnīca ēdienkarte būs akcentēta vairāk uz ēdieniem priekš bērniem, tas nozīmē ne tikai pilnvērtīgs un veselīgs uzturs, bet arī garšīgi, saldie un interesanti noformētie ēdieni.
4.Un beidzot, arī pieaugušiem gribas atgriezties bērnībā kaut uz pusdienām!
Kaut šīs uzņēmums vairāk domāts bērniem, bet nedrīkst aizmirst arī par viņu vecākiem, tāpēc ēdienkartē būs iekļauti arī tādi ēdieni, kurus var pasūtīt arī pieaugušais strādājošs cilvēks. …

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/372774

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register