Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:666930
 
Evaluation:
Published: 13.02.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 16 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    5
1.  LITERATŪRAS APSKATS    6
1.1.  pH indikatori    6
1.1.1.  Vienkrāsas pH indikatori    8
1.1.2.  Divkrāsu pH indikatori    8
1.2.  Dabīgo augu krāsvielas    9
2.  MATERIĀLI UN METODES    12
2.1.  Materiāli    12
2.1.1.  Izmantotie augi    12
2.1.2.  Laboratorijas iekārtas un piederumi    12
2.1.3.  Reaģenti    13
2.2.  Metodes    13
2.2.1.  Ekstraktu iegūšanas metodes    13
2.2.2.  Krāsu izmaiņu pārbaude    13
2.2.3.  Buferšķīdumi    14
2.2.4.  Titrēšana    15
3.  REZULTĀTI UN ANALĪZE    16
3.1.  Titrēšanas rezultāti    18
  SECINĀJUMI    20
  LITERATŪRAS SARAKSTS    21
Extract

Pēc titrēšanas tika veikti aprēķini ar visiem iegūtajiem datiem no katras titrēšanas. Lai arī šajā gadījumā abiem šķīdumiem bija zināma koncentrācija, tik un tā tika veikti aprēķini, lai noskaidrotu, no kura augu ekstrakta izmantošanas tika iegūti visprecīzākie dati. Aprēķinos tika izmantota formula C_1× V_1= C_2× V_2 un rezultāti salīdzināti ar patieso pētāma šķīduma koncentrāciju. Aprēķinot ar fenolftaleīnu, pētāmā šķīduma koncentrācija bija 0,1 mol/l. Visprecīzākie rezultāti bija sarkanajam kāpostam, kur pētāmā šķīduma koncentrācija precīzi atbilda patiesajai. Pārējiem šķīdumiem bija ±0,1-0,5 mol/l kļūda.

SECINĀJUMI
Hipotēze apstiprinājās daļēji, jo, lai gan sīpolu un rabarberu krāsa mainījās dāžādās vidēs, tos nevarēja izmantot kā indikatorus alkalimetrijā un acidimetrijā.
Visiem sarkanajiem augiem bija novērojama vienādas krāsas izmaiņas, kas liecina, ka visos šajos augos bija vienādi antociānu un antocianidīnu savienojumi.
Sarkano kāpostu ekstraktu vienīgo var izmantot precīza pH noteikšanai, jo atbilstoši katrai pH vērtībai var novērot atšķirīgu krāsu.
Kā dabīgos indikatorus gan vides noteikšanai, gan titrēšanai var izmantot karkadē tēju, sarkano kāpostu, dzērveņu, melleņu un vīnogu ekstraktus.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register