Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:237377
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.03.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
2021 - 2025 years
Extract

5. Darba aizsardzības prasības ārkārtējās situācijās
5.1. Ārkārtēju situāciju var radīt elektroiekārtu bojājumi vai darbinieku neapzinīga rīcība ignorējot darba drošības vai ugunsdrošības prasības.
5.2. Ja ir radusies bīstama situācija un turpmākajā darbībā tā nav prognozējama, darbiniekiem, izmantojot savas zināšanas un pieejamos līdzekļus savas kompetences robežās jāpieņem patstāvīgs lēmums un jāveic piemēroti pasākumi situācijas stabilizēšanai.
5.3. Līdz avārijas (nelaimes gadījuma) izmeklēšanas sākumam notikuma vietu jāsaglabā neskartu, ja tas neapdraud cilvēku dzīvību, veselību un vidi, neizraisa avāriju vai ugunsgrēku un netraucē darba procesu. Ja nav iespējams notikuma vietu saglabāt neskartu, uzreiz pēc nelaimes gadījuma dokumentāli jāfiksē esošā situācija nelaimes gadījuma vietā.
5.4. Ugunsgrēka gadījumā izsaukt VUGD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukšanas numuru 112, paziņot darba devējam un tikai tad, savas kompetences ietvaros sākt ugunsgrēka likvidēšanu izmantojot objektā esošos ugunsdzēsības līdzekļus, uzsāk ugunsgrēka dzēšanu.
5.5. Ja tiek atklāta komunikāciju un celšanas ierīču bojājumi, indīgo vielu noplūde, par to nekavējoties jāziņo un attiecīgajiem avārijas dienestiem un VUGD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukšanas numuru 112 un tad jāziņo uzņēmuma vadībai.
5.6. Elektroierīču aizdegšanās gadījumā tās dzēst ar elektrisko strāvu nevadošiem ugunsdzēšanas līdzekļiem. Šādos gadījumos pielietot ar ogļskābo gāzi pildītus vai ar ABC pulveri pildītus ugunsdzēšamos aparātus.
5.7. Rodoties bīstamībai, kas var izraisīt nelaimes gadījumu, darbu nekavējoties pārtraukt un brīdināt citus tuvumā strādājošos.
5.8. Pirmās palīdzības pasākumi, notiekot nelaimes gadījumiem darbā ar ķīmiskajām
vielām var būt ļoti atšķirīgi, tādēļ jārīkojas, saskaņā ar informāciju uz ķīmiskās vielas, produkta iepakojuma vai drošības datu lapās noteikto.
5.9. Tūlītēja rīcība pēc tiešas saskares ar ķīmiskajām vielām vai maisījumiem:
5.9.1. ieelpojot izgarojumus, tvaikus, ja ir slikta pašsajūta - pēc iespējas ātrāk nokļūt svaigā gaisā, meklēt ārsta palīdzību;
5.9.2. ja nokļūst acīs, skalot ar lielu daudzumu ūdens vismaz 15 minūtes, turot atvērtas acis, un meklēt medicīnisko palīdzību;
5.9.3. nokļūstot uz ādas - skalot tekošā ūdenī, ieziest ar ādas krēmu. Ja problēmas nemazinās - konsultēties ar ārstu vai zvanīt uz Toksikoloģijas centra diennakts numuru 67042473.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register