Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:373899
 
Evaluation:
Published: 25.01.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 11 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  DARBA ATTIECĪBAS UZŅĒMUMOS REGULĒJOŠIE NORMATĪVIE AKTI    5
1.1.  Darba likums    5
1.1.1.  Darba līgums    6
1.2.  Darba aizsardzības likums    8
2.  MILITĀRĀS ORGANIZĀCIJAS DARBĪBU REGULĒJOŠIE LIKUMDOŠANAS AKTI    10
2.1.  Nacionālo Bruņoto spēku likums    10
2.2.  Militārā dienesta likums    12
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    26
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    27
Extract

Studiju darba tēma ir „Darba attiecības uzņēmumā”. Darbinieku savstarpējās darba tiesiskās attiecības tiek dibinātas uz darba līguma pamata. Darba līgumā darba devējs un darbinieks vienojas par noteikumiem, kas regulē darba tiesisko attiecību saturu, it īpaši darba samaksas un darba aizsardzības organizāciju, darba tiesisko attiecību nodibināšanu un izbeigšanu, darbinieka kvalifikācijas celšanu, kā arī darba kārtības, darbinieka sociālās aizsardzības un citus ar darba tiesiskajām attiecībām saistītus jautājumus, un nosaka savstarpējās tiesības un pienākumus. Darba līgums tiek slēgts rakstveidā.
Uzņēmumā katram darbiniekam ir vienlīdzīgas tiesības uz darbu, taisnīgiem, drošiem un veselībai nekaitīgiem darba apstākļiem, kā arī uz taisnīgu darba samaksu. Un šīs tiesības ir nodrošinātas bez jebkādas diskriminācijas — neatkarīgi no personas rases, ādas krāsas, dzimuma, vecuma, invaliditātes, reliģiskās, politiskās vai citas pārliecības, nacionālās vai sociālās izcelsmes, mantiskā vai ģimenes stāvokļa vai citiem apstākļiem. Uzņēmums katram darbiniekam garantē pienācīgu darba samaksu, ikgadēju atvaļinājumu, prēmijas par virsstundām, nodokļu nomaksu un drošus, veselībai nekaitīgus darba apstākļus.
Tiek veikti dažādi darba aizsardzības pasākumi — tiesiski, saimnieciski, sociāli, tehniski un organizatoriski pasākumi, kuru mērķis ir izveidot drošu un veselībai nekaitīgu darba vidi, kā arī novērst nelaimes gadījumus darbā un arodslimības.
Darba aizsardzības pasākumus uzņēmums veic saskaņā ar šādiem darba aizsardzības vispārīgajiem principiem: darba vidi izveido tā, lai izvairītos no darba vides riska vai mazinātu nenovēršama darba vides riska ietekmi; novērš darba vides riska cēloņus; darbu pielāgo indivīdam, galvenokārt darba vietas iekārtojuma, darba aprīkojuma, kā arī darba un ražošanas metožu izvēles ziņā, īpašu uzmanību pievērš tam, lai atvieglotu vienmuļu darbu un darbu ar iepriekš noteiktu ritmu un mazinātu tā negatīvo ietekmi uz veselību; ņem vērā tehnikas, higiēnas un medicīnas attīstību; bīstamo aizstāj ar drošo vai mazāk bīstamo; izveido saskaņotu un visaptverošu darba aizsardzības pasākumu sistēmu; dod priekšroku kolektīvajiem darba aizsardzības pasākumiem salīdzinājumā ar individuālajiem darba aizsardzības pasākumiem; novērš darba vides riska ietekmi uz to nodarbināto drošību un veselību, kuriem saskaņā ar normatīvajiem aktiem noteikta īpaša aizsardzība; veic nodarbināto instruktāžu un apmācību darba aizsardzības jomā; darba aizsardzības jomā sadarbojas ar nodarbinātajiem un uzticības personām. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register