Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:426305
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.05.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Šī referāta ietvaros tiek izpētīts pēc zinātniskās literatūras (organizāciju psiholoģijas teorijas), kas ir grupa (komanda), kā tā veidojas un kādas lomas ieņem to dalībnieki, kā arī atklātas priekšrocības un grūtības, kas var rasties komandu darbā.
Potenciāli komandas darbam uzņēmumā ir ļoti liela loma. Tomēr ir arī uzņēmumi, kuros komandas darbs neeksistē, jo pastāv autoritāra tipa lēmuma pieņemšanas kultūra. Piemēram,  daudzi uzņēmumi bijušajās Padomju Savienības valstīs atrodas kaut kur pa vidu starp autoritāra tipa uzņēmumiem un demokrātiska tipa uzņēmumiem, kuros tiek izkopts un attīstīts darbs grupās.
Esošajā ekonomiskajā situācijā komandas darbs neapšaubāmi kļūst vēl nozīmīgāks. Te var jautāt, kāpēc mēs esam nonākuši līdz šādai krīzei pasaules ekonomikā. Iespējams tieši tādēļ, ka daudzos uzņēmumos vēl joprojām ir autoritāra lēmumu pieņemšanas kultūra. Tas nozīmē, ka uzņēmuma politiku nosaka viens vai divi cilvēki, kas atrodas uzņēmuma vadībā, bet pārējo darbinieku un ekspertu balsis paliek neuzklausītas. Kā „Grupu lomas teorijas” autors Meredits Belbins ir izteicies: „Skatoties uz to, kā Amerikā bankrotā nonāk arvien vairāk banku, man rodas jautājums, vai tiešām šajās bankās eksperti neparedzēja šādus rezultātus. Protams, ka eksperti jau ilgu laiku zināja, ka šāds rezultāts ir sagaidāms, bet viņu balsis netika sadzirdētas un ņemtas vērā. Un tas ir tieši organizācijas struktūras un lēmumu pieņemšanas kultūras dēļ. Šādās lielās organizācijās ir liels skaits komandu. Ja šī komandas darba potenciāls tiktu attīstīts un izmantots pienācīgi, es nedomāju, ka visa pasaule tagad būtu nonākusi šādā situācijā."…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register