Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:272537
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
  Buljonu gatavo    4
  Tehnoloģiskā karte un shēma zupai „Turku pupa”    8-9
  Rupjmaizes kārtojums ar karstvīna želeju, pildīti apelsīni    10
  Tehnoloģiskā karte un shēma rupjmaizes kārtojumam ar karstvīna želeju    11.-12
  Tehnoloģiskā karte un shēma pildītiem apelsīniem    13
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Extract


Dzidrais zivju buljons

Mazas zivtiņas iztīra (nokasa zvīņas, izņem iekšējos orgānus un žaunas), pārlej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, noputo, pieliek sagrieztus apceptus sīpolus un pētersīļus un lēni vāra 45-60 minūtes.
Ikrus saberž, pielej nedaudz ūdens (uz 100 g ikru ņem 400 g ūdens), samaisa un atstāj vēsumā 30 minūtes.
Izkāstam buljonam pievieno ikrus, sāli, piparus, lauru lapas un lēni vāra 20-25 minūtes. Pēc tam buljonu izkāš caur divkārt saliktu, karstā ūdenī samitrinātu marli.
Zivju buljonu dzidrina arī ar olas baltumu. Uz 1 l buljona ņem 3 olu baltumus (80 g), saputo, pielej aukstu ūdeni (1:5); izkāstam buljonam pieliek sāli, saputotos olas baltumus, izmaisa un lēni vāra, pa reizei apmaisot, līdz olu baltumu putas paliek pelēcīgas, bet buljons - dzidrs. Tad izkāš caur divkārt saliktu marli.

Dzidrais vistas buljons

Vistai atdala fileju. Vistu sadala uz pusēm vai četrās daļās, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un lēni vāra uz mazas liesmas 1-1 ½ stundas. Tad pievieno uz pannas (bez taukvielām) apbrūninātus, plānās šķēlītēs sagrieztus burkānus, sīpolus un pētersīļus, sāli, piparus un vāra, līdz gaļa mīksta.
Buljonu izkāš, nostādina, lej tasēs un pasniedz ar pīrādziņiem vai apceptām maizītēm.

Dzidrais gaļas buljons

Liellopu gaļu vai cūkas un vistas gaļu pārlej ar aukstu ūdenī, uzvāra, noputo un lēni vāra 2-3 stundas. Tad pievieno uz pannas (bez taukvielas) apbrūninātas, plānās šķēlītēs sagrieztas garšsaknes, sāli, piparus un vāra vēl ½ stundu. Pēc tam buljonu izkāš, nostādina un pasniedz tasēs vai arī buljonā liek atsevišķi ūdenī vārītus dārzeņus vai rīsus, klimpas u.c.; lej zupas šķīvjos un pārkaisa ar sasmalcinātiem diļļu vai pētersīļu zaļumiem.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1112902
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register