Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:423711
 
Evaluation:
Published: 05.07.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

“Iekšzemes impērija” ir viens no unikālākajiem Deivida Linča darbiem, un tas tiek uzskatīts arī par vienu no galvenajiem notikumiem kino vēsturē. Kā jau iepriekš minēts, “Iekšzemes impērija” ir līdzīgi veidota filmai “Malholanda ceļš”. Ja skatītāji skatoties “Malholanda ceļu” spēja aptvert notikušo vienā sižetā, tad “Iekšzemes impērijā” tas ir gandrīz neiespējami. Lai arī cik apstulbinoša tā liekas skatītājiem, filmas noskaņa ir salīdzinoši spēcīgāka. Deivids Linčs šajā filmā it kā dekonstruē skatītāja ilūzijas – tas ir kā pašatklāsmes stimuls.
Kopumā var teikt, ka Linča filmas no citiem atšķiras ar to, ka tās rada tādu kā paradoksu ne tikai no sižetiski, bet arī tematiski šķiet pietiekami sarežģītas, piesātinātas ar simboliem un tēliem, kas nepakļaujas vienotai un šaurai interpretācijai. Viņa filmas balstās uz nepārprotami simetriskas struktūras, zem kā visa ir racionālisma pamats. Deivida Linča darbi šķiet pietiekoši saistoši tādēļ, ka parādās spriedze starp racionālo un iracionālo. Tā ir it kā tāda hipnotiska sasaiste, jo lielākā daļa apšauba Linča iztēlotās un reālās pasaules esamību.
Deivida Linča filmas no citu autoru filmām var atpazīt pēc viņa unikālā rokraksta – sirreāls, murgains, sapnim līdzīgs domu gājiens, ko skatītājiem liek uztvert ar zemapziņu izmantojot dažādus simbolus un likumsakarības, lai skatītājam grūtāk būtu tikt līdzi autora domu gājienam, bet būtu vēlme tajā iedziļināties un skatīties atkārtoti.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register