Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:160432
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.04.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Uztura vēsture   
2.  Uztura funkcijas   
3.  aptaukošanās un ar to saistītās problēmas   
3.1.  Diētiskāsievirzes pasākumi   
4.  Ēdiens ciņā ar stresu   
5.  Ieteicamais uzturs hronisko gastrītu un kolītu gadījumā   
6.  Uzturs pēc asins grupas   
7.  Ar ko atškiras cilvēki ar ēšanas traucējumiem   
7.1.  Badošanās par un pret   
7.2.  Daļēja badošanās   
8.  Kas ir anoreksija?   
9.  Kas ir bulīmija?   
9.1.  10 ieteikumi, kāpēc nav vērts niekoties ar diētām?   
Extract

Mūsdienu civilizētās pasaules straujais dzīves ritms cilveku (īpaši pilsetnieku) ikdienā ir ienesis daudz pārmaiņu. Esam kļuvuši mazkustīgāki, bieži pārguruši ikdienas stresa, nevis fiziskas slodzes dēļ, neregulāri ieturam maltītes, pārmērīgi savā uzturā izmantojam rūpnieciski pārstradatus,rafinetus pārtikas produktus. Nav brinums, ka šāda dzīvesveida dēļ cilveki aizvien biežāk saskaras ar tā sauktajām civilizācijas slimībām – paaugstinātu asinsspiedienu, agrīnu asteroskolozi (infarkts, insults), cukurslimību, locitavu un mugurkaula pataloģijām, audzējiem un, protams, aptaukošanos.
Pieminēto slimību izcelsme lielā mērā saistīta ar mūsu ikdienas uzturu. Kā rāda pasaulē un Latvija veiktās uztura aptaujas, mēs ēdam pārāk daudz tauku, pirmām kārtam dzīvnieku taukus, pārāk daudz dzīvnieku izcelsmes obaltuma produktus, par daudz saldumu un lietojam par daudz alkohola.
Ļoti gribētos, lai musu uztura pirmais bauslis būtu Es ēdu, lai dzīvotu, nevis Es dzīvoju lai ēstu. Tas, protams, nenozīmē , ka ēdienam nevajadzetu dot prieku, gluži preteji – ēdienam ir liela loma ne tikai labas pašsajūtas nodrošināšanai, bet arī padara mūsu dzīvi patīkamāku. Tomēr kulināriem brīnumiem, vismaz ikdienā, nevajadzētu aizēnot uztura uzņemšanas galveno jēgu – saglabāt veselību.
Uzturam ir vairākas funkcijas: enerģētiskā, plastiskā, regulējosā, arī pieminētā labsajūtas un un baudas radīšana.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register