Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:698427
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.04.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 50 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Nobeigums
Varam secināt, ka cilvēka smadzenēs ir atrodamas daudz un dažādas dzimumatšķirības ne tikai saistībā ar dzimumu, bet arī ar seksuālo orientāciju un dzimumidentitāti. Tā kā hipotalāms ir galvenā smadzeņu struktūra, kas atbild par seksuālo uzvedību (balstoties uz pētījumiem dzīvniekos) un ir ārpus cilvēka kontroles (atšķirības tajā netiek saistītas ar psiholoģiskiem un sociāliem efektiem, bet gan ar bioloģiskiem (g.k. hormoniem un gēniem)), tāpēc arī uzsvars tika likts tieši uz šo smadzeņu reģionu.
Iegūtie rezultāti bieži vien ir pretrunīgi, piemēram, mazā smadzeņu saikļa (anterior commissure) izmēru atšķirības starp dzimumiem un seksuālajām orientācijām [50]. Sakarā ar to ir jāņem vērā, ka daudzas atrastās dzimumatšķirības ir ļoti variablas (individuālas), tāpēc ir nepieciešamas lielākas paraugkopas, lai iegūtie rezultāti būtu ticamāki. Pētījumu veicējiem obligāti ir jāņem vērā vecums, individuālie smadzeņu izmēri un citi faktori kā, piemēram, hormonālais statuss un slimību vēsture.
Jāņem vērā, ka šos pētījumus skar politiskais un sociālais stāvoklis valstī, proti, šāda tipa pētījumi principā tiek veikti valstīs, kurās tiek ievērotas cilvēktiesības (g.k. R Eiropā un Ziemeļamerikā). Pētījumu iespējamību, kas saistīti ar seksuālo orientāciju un dzimumidentitāti, stipri ietekmē homofobija/heteroseksisms un transfobija. Otrkārt, jāņem vērā, ka smadzeņu paraugus nav tik viegli iegūt priekš anatomiskiem pētījumiem, kā arī izmantotās metodes ir salīdzinoši dārgas (fMRI, PET).

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register