Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:178536
 
Evaluation:
Published: 26.11.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēka un iekārtas    5
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    5
2.  Ūdens apgāde    8
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    9
4.  Apgaismojums un ventilācija    10
5.  Ģērbtuves un tualetes    11
6.  Iekārtas un darba rīki    12
7.  Ražošanas higiēnas prasības    13
8.  Personāla higiēna    14
8.1.  Personāla apģērbs    14
8.2.  Roku mazgāšana    15
8.3.  Saslimšanas un savainošanās gadījumi    16
9.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    17
10.  Pārtikas atkritumi    19
  Secinājumi    20
  Izmantotie avoti    21
  Pielikumi    22
Extract

Šāda principa ieviešana sākotnēji esot apgrūtinājusi darbiniekus, jo tas prasa lielāku piepūli – nekas vairs netiek samests vienā atkritumu tvertnē, bet ir jāpievērš uzmanība iepakojuma materiālam. Katram no šiem atkritumu veidiem ir savs atsevišķa atkritumu tvertne, kas ir vienādā krāsā ar attiecīgo atkritumu konteineri pie uzņēmuma ēkas. Atkritumu tvertnēs ir ievietoti melni polietilēna maisi, kuros savākt atkritumus. Tvertnes mazgā un dezinficē reizi dienā, parasti – veicot telpas uzkopšanu īsi pirms uzņēmuma slēgšanas.
Dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus un atkritumus uzglabā atsevišķos, īpaši šim paredzētos konteineros, kurus novieto atsevišķā aukstumkamerā. Šos atkritumus reģistrē uzskaitē un realizē lolojumdzīvnieku pārtikā kādas darbinieces mājvietā.
Uzņēmumā saražotos fritētājamās eļļas atkritumus pilda triecienizturīgos, hermētiski noslēgtos konteineros un nodod atkritumu apsaimniekotājam kā sadzīves atkritumus. Ar PVD reģistrētu fritējamās eļļas apmaiņas firmu konkrētajam uzņēmumam nav līguma un sadarbības.

SECINĀJUMI
1. Uzņēmuma atrašanās vieta un apkārtējā vide būtiski ietekmē uzņēmuma telpu, iekārtu izvietojumu un iekšējo loģistiku.
2. Uzņēmumam un tā darbiniekiem ir jānodrošina kvalitatīvs pakalpojums un produkts, bet, lai to realizētu, nepieciešams sakārtot, sistematizēt un uzraudzīt personāla darbu atbilstoši higiēnas prasībām atklāta tipa ēdināšanas uzņēmumā.
3. Ēdināšanas pakalpojuma kvalitāti var ietekmēt kāda labas higiēnas prakses posma iztrūkums vai nepilnības.
4. Uzņēmumam jāievēro labas higiēnas prakses vadlīnijas, likumi, tā skaitā arī Padomes regula (EK) Nr. 852/2004 ‘’Par pārtikas produktu higiēnu’’
5. Uzņēmums kopumā ievēro labas higiēnas prakses vadlīnijas, taču novērojamas nepilnības, kas nav būtiski higiēnas pārkāpumi, taču ir iespējami uzlabojumi.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register