Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:538315
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.02.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Ievads ārvalstu ekonomikas vēsturē.
Ārvalstu ekonomikas vēstures kursu var iedalīt četrās daļās 1. Senie laiki. 2. Vidus laiki. 3. Jaunie laiki un 4. Visjaunākie laiki.
Senie laiki ekonomikas vēsturē (Senie Austrumi, Grieķija un Roma).
Jaunākie antropologu, arheologu un citu zinātņu pārstāvju atklājumu Austrumāfrikas valstīs Kenijā, Etiopijā un citās, kā arī šī kontinenta dienviddaļā esošajā Namībijā, liecina, ka cilvēka kā sabiedriskās būtnes saimnieciskā darbība, saprātīgi izgatavojot, izmantojot un pilnveidojot šim nolūkam nepieciešamos ražošanas rīkus ir sākusies vismaz pirms pusotra miljona gadiem. Sākumā šī attīstība norisinājusies ļoti lēni un tikai pēdējos desmit tūkstošos gadu pirms Kristus to raksturo būtisks kvalitatīvs paātrinājums. Tieši šai laikā izveidojās tādas attīstītas Seno Austrumu valstis kā Ēģipte, Babilonija, Indija, Ķīna, kuras devušas lielu ieguldījumu civilizācijas vēsturē.
Seno Austrumu zemēm bija liela loma cilvēku sabiedrības attīstības vēsturē. Šeit meklējami vissenākie civilizācijas sākumi. Šo zemju materiālās un garīgās kultūras sasniegumi bija pamats daudzu tautu ekonomiskajam progresam vēlākajos periodos. Jānorāda, ka seno austrumu zemēs pirmo reizi cilvēces vēsturē izveidojās privātais īpašums un valsts. Antīkajā pasaulē verdzība kļuva par ražošanas pamatu un sasniedza savu augstāko pakāpi.
Vidus laiki Eiropā.
Agrie viduslaiki (VI-X gadu simtenis). Viduslaiki bija feodālisma izveidošanās, attīstības un bojāejas laikmets. Feodālisms savu nosaukumu ieguva no vārda "feods" jeb lēnis. Tā sauca zemes gabalu, ko militarizētais aristokrāts vasalis saņēma uz laiku valdījumā no augstākā ranga feodāļa. Par to vasalis piedalījās senjora karagājienos, kā arī veica administratīva un juridiska rakstura funkcijas viņam pakļautajā teritorijā. Tajā dzīvojošie zemnieki un amatnieki savukārt apgādāja feodāli ar nepieciešamiem patēriņa priekšmetiem, saņemot viņa aizsardzību kara laikā, kā arī atbalstu neražas, dabas katastrofu un citu nelaimju gadījumos. Tanīs gadījumos, kad feodālie zemnieki ar likumu bija piesaistīti zemei, viņus sauca par dzimtcilvēkiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register