Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:622583
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.12.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Tauki un eļļas    6
1.1.  Iegūšana    6
1.2.  Īpašības    7
2.  Augu eļļas    8
2.1.  Augu eļļas iegūšana    9
2.2.  Augu eļļu veidi    10
2.3.  Augu eļļu prasības to kvalitātei    11
3.  Eļļu un tauku funkcijas    12
3.1.  Tauku nozīme dzīvajos organismos    13
4.  Augu eļļu ieguves un attīstības perspektīvas    14
5.  Augu eļļu uzglabāšanā    14
6.  Tauku produkti    15
6.1.  Margarīns    15
6.2.  Sviests    15
6.3.  Kausēti dzīvnieku tauki    16
7.  Zivju eļļas ražošana    17
  Pētnieciskā daļa    18
  Secinājumi    19
  Izmantota literatūra    20
Extract

Plaša pārtikas rūpniecības nozare mūsu zemē ir eļļas un tauku rūpniecība, kas apgādā iedzīvotājus ar dažāda veida taukiem.
Taukiem ir ievērojama nozīme cilvēka uzturā. No kopējās enerģētiskās vērtības diennakts patēriņā tie ir 30 %.
Tauki un eļļas ir daudzu triglicerīdu maisījums. Tajos konstatēti vairāk nekā 200 dažādu taukskābju atlikumu.
Uztura tauki ir komplicēti organiskie glicerīna un taukskābju savienojumi. Atkarībā no tauku ķīmiskā sastāva tie var būt cieti (aitu, liellopu), mīksti (augu eļļas) un pus cieti (sviests, kokos augu tauki).
Izšķir dabiskos taukus (augu eļļas, dzīvnieku taukus) un rūpnieciski ražotos taukus (kombinētie tauki, margarīns, majonēze). Augu taukus savukārt iedala no sēklām iegūtajās eļļās un no augļu mīkstuma iegūtajās eļļās, dzīvnieku taukus- no dzīvniekiem iegūtajos un piena taukos.
Tauku ražošanas izejvielu bāzes paplašināšana, pirmrindas tehnoloģijas ieviešana un uzņēmumu apgādāšana ar modernu tehniku veicina dažādu tauku veidu ražošanas palielināšanu. Pašreiz rūpnieciski ražo vairāk nekā 70 dažādus tauku produktu veidus.
Atkarībā no izcelsmes taukus iedala trīs grupās: augu, dzīvnieku un kombinētie tauki (margarīns, kulinārijas tauki). Bet atkarībā no konsistences tauki var būt šķidri un cieti.
Darba mērķis – uzzināt vairāk par eļļas ražošanas kvalitāti un kontroli.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register