Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:137095
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.06.2004.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Difterija    4
  Gripa    4
  Tuberkuloze    5
  Plaušu karsonis    5
  Pneimokinoze    6
  Audzēji    7
  Pleirīts    8
  Astma    9
  Pneimoskleroze    9
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikums    12
Extract

Es izvēlējos rakstīt par elpošanas orgānu slimībām tāpēc, ka tās ir diezgan izplatītas. Piemēram tagad ļoti daudzi slimo ar gripu, plaušu karsoni un citām slimībām. Es arī gribēju uzzinā kaut ko par šīm slimībām vairāk.
Difterija ir akūta infekcijas slimība, kam raksturīgs iekaisums un plēvaini aplikumi uz gļotādas vai ādas, kā arī organisma smaga, vispārēja intoksikācija.
Difterijas ierosinātājs ir nūjiņveida baktērija, kas labi iztur izžūšanu, ir noturīga pret aukstumu, ilgi saglabājas uz priekšmetiem, kurus lietojuši slimnieki vai baktērijas nēsātāji.
Difterijas infekcijas avots ir ar difteriju slims cilvēks, kā arī vesels cilvēks – baktērijas nēsātājs. Visbiežāk cilvēka organismā difterijas nūjiņas nokļūst caur mandelēm, rīkles un deguna gļotādu. Ar difteriju var inficēties ieelpojot gaisu, kas satur mikroskopiskus pilienus ar baktērijām, kuras runājot, klepojot vai šķaudot izplata difterijas slimnieks vaimikrobu nēsātājs. Tādā veidā var inficēties darbavietā, veikalā, sabiedriskā transportā, kafejnīcā, deju zālē, kinoteātrī, u.c. sabiedriskās vietās.
Difterijas ārstēšana noris vieglāk, ja tiek sākta laikus. Pat vieglas slimības formas var izraisīt grūti ārstējamas komplikācijas un ārstēšana šādā gadījumā var ieilgt pat vairākus mēnešus. Nav garantijas, ka neiestāsies invaliditāte. Difterijas slimnieka pilnvērtīga ārstēšana iespējama tikai slimnīcā.

Gripa.
Gripa ir akūta, sevišķi lipīga elpošanas orgānu vīrusu infekcija. Salīdzinot ar citām infekciju slimībām, gripa atšķiras ar ātrumu, ar kādu tā izplatās un izraisīto komplikāciju biežumu un smagumu, kuru dēl gripas epidēmijas laikā 2 – 5 reizes pieaug hospitalizāciju skaits un cilvēku griešanās biežums pēc medicīniskās palīdzības.
Gripaskizsaucējs ir vīruss, kas atšķiras no citiem vīrusiem ar savu mainīgo dabu. Uz tā ārējā apvalka atrodas antigēni, kuri katru gadu ir citādākā kombinācijā. Vīrusam nokļūstot cilvēka organismā, izveidojas antivielas pret šiem antigēniem. Jo ātrāk organisma imūnā sistēma izveido antivielas, jo ātrāk cilvēks izveseļojas un izveidojas imunitāte. Antivielas, kas izveidojušās iepriekšējā sezonā, nav vairs derīgas attiecībā uz nākamās sezonas gripas vīrusu, tāpēc katru gadu cilvēki ar gripu slimo no jauna.
Kālarlgripaslvīrusulinficējas?
Gripas infekcijas avots ir slims cilvēks. Tam klepojot, runājot, šķaudot apkārt veidojas aerosola mākonis, kas satur augstu vīrusu koncentrāciju. Pēc kartīgas nošķaudīšanās vīrusi var izplatīties 6 metru attālumā. Inficējas, ieelpojot gaisu, kas satur gripas vīrusus vai lietojot priekšmetus, uz kuriem atrodas slimā cilvēka deguna un rīkles sekrēti. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register